Ka Pliskova - Buzarnescu. Continua romanca jocul de nivel inalt?

Vineri, de la ora 17:00, in turul III de la Wimbledon, avem partida Ka Pliskova - Buzarnescu. Prima adversara solida pentru romanca, insa noi avem incredere in Miki.

Ka Pliskova se afla pe locul 8 in clasamentul fetelor. Cehoaica, in varsta de 26 de ani, are zece titluri cucerite in cariera, dintre care trei anul trecut, la Brisbane, Doha si Eastbourne.

A inceput 2018 cu semifinala la Brisbane si sfert de finala la Australian Open, dar pe urma n-au urmat cele mai dorite rezultate. La sfarsitul lunii aprilie, a pus mana pe trofeul de la Stuttgart (GER). Daca la Madrid a ajuns in semifinale, la Roma a iesit inca din primul tur, iar la Roland Garros n-a depasit turul III. In primul tur s-a chinuit cu Dart (GBR), scor 7-6, 2-6, 6-1, iar in runda a doua a trimit-o acasa pe Azarenka (BLR), scor 6-3, 6-3.

Buzarnescu a bifat, la inceputul anului, prima ei finala de turneu WTA, la Hobart (AUS). Asta dupa ce, in stagiunea precedenta, a castigat 6 titluri ITF si a ajuns in primul sfert de finala WTA.

Dupa ultimul act din Australia, a mai facut o semifinala la ITF-ul de la Midland (SUA), dar si finala la Praga sau semifinala la Strasbourg (FRA). A fost impresionanta si pe iarba, cu sferturi de finala la Nottingham (GBR), semifinala la Birmingham (GBR) si alt sfert de finala, de data asta la Eastbourne (GBR). In primul tur, a trecut de Sabalenka (BLR), scor 6-7, 6-1, 6-4, pentru ca misiunea din runda a doua sa fie mai usoara, 6-0, 6-3 cu Swan (GBR).

Pliskova ne obisnuise in ultimii doi ani cu cate un titlu pe iarba, dar in 2018, cehoaica n-a mai impresionat pe gazon, avand doar un sfert de finala la Eastbourne (GBR). Extrem de solida la serviciu contra lui Begu, Swan a castigat doar 41% din punctele de pe primul serviciu impotriva lui Miki. Si sunt destul de sigur c-a fost aproape in exclusivitate meritul romancei, care a agresat-o pe Swan cu lovituri foarte lungi. Pliskova si Buzarnescu s-au intalnit o singura data, in 2012, la un ITF pe iarba, la Nottingham 2 (GBR). Cehoaica se impunea atunci in trei seturi, scor 4-6, 6-3, 7-5. Mihaela este plina de energie pozitiva, are incredere ca orice lovitura isi propune, aceasta si iese. Iar acest aspect, psihologic, este cel mai important in jocul unui tenismen. Pentru ca la acest nivel, diferentele la executii sunt destul de mici. Atitudinea si increderea fac totul, de unde si ascensiunea lui Miki in clasamentul WTA. Buzarnescu a avut solutii in fata lui Swan si, chiar daca da peste o adversara mai experimentata si mai buna, sunt sigur ca va gasi tot rezolvarile potrivite.

Pont pariuri Liverpool - Chelsea