Istomin - Johnson. Uzbecul nu prea mai joaca pe hard

Luni seara, undeva dupa ora 23:30, avem disputa Istomin - Johnson, din primul tur de la US Open. Americanul vine dupa un turneu reusit la Winston-Salem. Poate sa confirme?
Johnson

Istomin se afla pe locul 76 in clasamentul baietilor. Uzbecul de 31 de ani are doua titluri ATP in cariera, la Nottingham in 2015 si in 2017, la Chengdu (CHI).

Actualul sezon Denis l-a inceput cu sferturi de finala la Brisbane, iar apoi a jucat tur II la Melbourne. Dupa turneul de la Sofia, de la inceputul lunii februarie, a mai inregistrat o singura victorie in circuit pana la meciurile pe iarba. La Stuttgart a facut sferturi de finala, iar dupa cateva rezultate neconvingatoare pe gazon, s-a mutat pe zgura. Acolo a impresionat la Kitzbuhel (AUT), unde a izbutit sa vina din calificari pentru a juca finala, dar a cedat in fata lui Klizan (SVK), scor 2-6, 2-6.

Johnson este un american in varsta de 28 de ani ce ocupa locul 33 in clasamentul baietilor. Are patru titluri cucerite in cariera,  la Nottingham (GBR) si Newport pe iarba, si de doua ori la Houston (SUA), pe zgura.

A facut deseori semifinale in acest an. Bifam penultim act la Delray Beach, Irving sau Geneva, turnee totusi nu prea de prim-plan. De altfel, si titlurile au venit la competitii de rang secund, Newport si Houston. La Washington si Toronto, a fost de fiecare data scos in primul tur, insa l-am vazut pe Steve jucand superb la Winston-Salem. A pierdut totusi finala cu Medvedev, scor 4-6, 4-6.

Denis a lasat-o cam moale cu hard-ul in ultima vreme, iar acest aspect s-ar putea sa conteze. N-a mai jucat de la Miami pe o astfel de suprafata, in timp ce Steve se simte bine aproape in exclusivitate pe ea. Istomin se descurca mai bine pe partea de backhand, insa americanul ar trebui sa domine la celelalte capitole. Cei doi nu s-au intalnit niciodata in circuit, ci doar in Cupa Davis, iar uzbecul s-a impus cu 3-2 la seturi. Johnson m-a convins cu meciurile bune facute in ultimele doua saptamani si nu cred ca Istomin poate sa spere la mai mult de un set.

Pronosticuri Fulham - Watford