Isner vs Almagro - ATP Miami - Analiza si pronostic


Isner vs Almagro – ATP Miami – Analiza si pronostic
 

Isner-vs-Almagro
 

Se anunta un meci foarte echilibrat

Cea mai interesanta partida de luni din turneul masculin de la Miami se va desfasura intre John Isner si Nicolas Almagro.

Isner, cap de serie numarul 10, a avut ceva emotii in runda precedenta impotriva conationalului sau Donald Young, fiind nevoit sa revina de la 0-1 la seturi. Astfel, la finalul partidei, tabela arata scorul de 6-7; 6-3; 6-4. Nu mai putin de 16 asi a servit Isner, comitand o singura dubla greseala. Cu un asemenea serviciu, era chiar culmea ca numarul 10 mondial sa fie incurcat de un jucator care a comis 5 duble greseli. 81% a fost procentajul de reusita a lui Isner la primul serviciu, la cel de-al doilea avand 54%. Trebuie remarcata insa performanta adversarului sau, care a castigat 61% dintre punctele jucate pe al doilea serviciu. Young a avut doua mingi de break in acest meci, fructificandu-le pe ambele. Isner are 9 victorii la Miami din 15 partide, cel mai bun rezultat obtinandu-l in 2011, cand a ajuns in optimi. Acum are sansa de a-si egala performanta. Americanul se simte destul de bine in tara sa natala, acesta pierzand doar 5 partide din ultimele 28, in 4 dintre cele 5 infrangeri plecand cu sansa a doua.

Almagro, cap de serie numarul 18, a trecut in turul secund de americanul Sam Querrey, cu un dublu 6-4. Ca si John Isner in meciul cu Young, Almagro a avut si el un serviciu foarte bun, servind 13 asi, reusind sa nu comita nicio dubla greseala. La primul serviciu, ibericul a castigat 27 din 29 mingi, avand un procentaj de reusita de 93%, servind bine si pe a doua minge, unde a avut un procentaj de reusita de 62%. Querrey nu a reusit sa-si creeze nicio minge de break in acest meci. Almagro participa din 2005 la acest turneu, cea mai buna performanta venind in 2010, cand ibericul a atins faza sferturilor de finala. Anul trecut s-a oprit in optimi, invins fiind de francezul Richard Gasquet in tie-breakul setului decisiv. In mod poate surprinzator, Almagro a castigat o singura data din ultimele 10 dueluri cu adversari din top 10. In precedentele 8 astfel de infrangeri, ibericul nu a castigat decat un set, cel despre care am amintit mai sus, contra lui Gasquet.
Isner si Almagro s-au mai intalnit de 3 ori pana acum, ibericul conducand cu scorul de 2-1, niciuna dintre partide neavand loc insa pe hard. In orice caz, in toate cele trei intalniri directe am avut cel putin un set cu mai mult de 10 gameuri.

La turneul de acum doua saptamani de la Indian Wells, unde a ajuns pana in semifinale, Isner a disputat tie-break in 4 din cele 5 runde. De cealalta parte, Almagro nu a mai disputat niciun turneu pe aceasta suprafata in 2014, insa in 5 din ultimele 8 partide de pe ciment din 2013 spaniolul a fost nevoit sa joace tie-break. In plus, suprafata destul de lenta favorizeaza si ea o prelungire a setului. In orice caz, cu siguranta vor fi niste seturi disputate, probabilitatea fiind foarte mare sa avem mai mult de doua.

Pronosticul nostru: Peste 24.5 gameuri, la o cota de 1.82 la Unibet
Suplimentar: Almagro (+1.5 seturi), la o cota de 1.35 la Unibet

scris de Radu