Harrison - Chung. Americanul s-a chinuit sa ajunga pana in aceasta faza a competitiei

Vineri, in sferturile de finala de la Atlanta, avem partida Harrison - Chung. Chiar daca Ryan este unul dintre favoritii publicului, nu inteleg de ce asiaticul are o cota asa mare.
Chung

Harrison este un american de 26 de ani, clasat pe pozitia a 53-a ATP. Anul trecut, a cucerit doua trofee, la Dallas (SUA), un challenger, si la Memphis (SUA). Serveste foarte bine, iar forehand-ul este o alta lovitura de calitate a sa.

A inceput anul cu o finala la Brisbane, dar de acolo lucrurile n-au mai fost la fel de pozitive. S-a mai redresat putin la Acapulco, unde a facut sferturi de finala. Pe zgura si pe iarba n-a avut nicio sansa sa produca vreo surpriza. Ba chiar si aici s-a chinuit in primele doua meciuri, 4-6, 7-6, 6-1 cu Duckworth (AUS) si 2-6, 6-2, 6-3 cu Lacko (SVK).

Chung pe afla pe locul 23 in lume. Are 22 de ani si un viitor stralucitor in cariera. Stagiunea 2017 i-a adus si un sfert de finala la Barcelona, semifinala la Munchen sau titlul la turneul NextGen.

A surprins pe toata lumea cand a ajuns in semifinala de la Melbourne, dar s-a accidentat si n-a putut sa joace impotriva lui Federer. Dupa ce-a revenit, a avut rezultate solide, inclusiv un penultim act la Munchen (GER). Din pacate, a fost nevoit sa ia o noua pauza si a ratat sezonul de iarba. In turul precedent, l-a invins pe Fritz (SUA), scor 6-4, 7-6.

Pacat de problemele fizice pe care sud-coreeanul le-a avut in acest sezon, insa macar in acest moment este sanatos. Si putem astepta ceva frumos de la el in viitorul apropiat, poate la US Open. Ryan a ajuns in „sferturi”, insa jocul sau mi s-a parut dezamagitor. Multe clipe slabe la serviciu, multe greseli cu forehand-ul. Harrison a invins in singura disputa directa, in 2015, la Happy Valley (AUS), insa Chung nu se ridicase la nivelul de acum. Cred ca tanarul asiatic se va impune, ba chiar castigand prima mansa. Americanul a avut probleme in primul set la ambele dispute de la Atlanta si ma indoiesc ca acum va fi diferit.

Pronosticuri Kerber - Keys