Halep - Riske. Victorie lejera pentru Simona?

Miercuri, de la ora 12:00, avem meciul Halep - Riske, din primul tur de la Roland Garros. Principala favorita la castigarea turneului, Simona n-are cum sa se incurce in prima ei partida la Paris.
Halep

Halep se afla pe primul loc in clasamentul fetelor. A castigat titlul la Shenzhen (CHI), iar la Melbourne a facut finala, in timp ce la Doha a ajuns in semifinale, dar a fost nevoita sa declare forfait inainte de penultimul act.

Tot in semifinale a ajuns si la Indian Wells. Pe zgura, avem un sfert de finala la Madrid si o finala la Roma. Insa infrangerea din ultimul act in capitala Italiei, 0-6, 4-6 cu Svitolina, a ridicat destule semne de intrebare.

″Ştiu că fiecare meci va fi foarte dificil. Este un Grand Slam, sunt doar cele mai bune jucătoare. Nu mă gândesc la titlu, e foarte departe. Mă gândesc numai la prima mea adversară", a declarat Simona.

Riske este o americanca in varsta de 27 de ani, o jucatoare solida de top 100. Are un singur titlu, obtinut in 2014, la Tianjin (CHI). Din pacate pentru ea, a cazut pentru moment in afara topului 100, fiind pe pozitia 105.

A inceput actuala stagiune cu un sfert de finala la Hobart si cam acolo a ramas. Ce a urmat, n-a fost deloc roz, Alison avand chiar patru infrangeri la rand in circuit inainte de a veni la Nurnberg. In Germania, a ajuns pana in finala, dar a cedat in fata lui Larsson (SWE), scor 6-7, 4-6.

Cele doua s-au intalnit de doua ori pana acum, romanca avand castig de cauza in ambele dispute. In singurul meci pe zgura, in 2015, la Roma, Halep i-a lasat doar 3 game-uri americancei. Simona este favorita principala la castigarea trofeului, iar dupa eliminarea lui Ostapenko, Halep a scapat si de cea care a invins-o anul trecut in ultimul act. Exceptand disputa cu Svitolina, in care a parut lipsita de chef, numarul 1 mondial a facut un turneu destul de bun, prin prisma jocului, la Roma. Nu ma astept sa aiba prea mari dificultati in primul tur.

Pronosticuri Iran - Bolivia