Halep - Nara. Victorie scurta pentru romanca?

Marti, de la ora 18:30, avem partida Halep - Nara, din runda inaugurala de la Wimbledon. Chiar si fara vreun meci pe iarba in spate, Simona n-ar trebui sa aiba dificultati.

Halep se afla pe primul loc in clasamentul fetelor. A castigat titlul la Shenzhen (CHI), iar la Melbourne a facut finala, in timp ce la Doha a ajuns in semifinale. Evident, cel mai bun rezultat este castigarea primului titlu de Grand Slam, la Roland Garros.

In semifinale a mai ajuns si la Indian Wells, in timp ce pe zgura, mai avem un sfert de finala la Madrid si o finala la Roma. A preferat sa nu joace deloc pe iarba inainte de Wimbledon, unde cea mai buna performanta este o semifinala in 2014.

"Halep va avea mari probleme să câştige Wimbledonul. Ea a câştigat Roland Garros, dar stilul ei e mai degrabă defensiv. E greu pentru astfel de jucătoare să se impună pe iarbă, unde jocul e mult mai rapid", a spus fostul jucător sud-african de tenis, Cliff Drysdale.

Nara este o nipona in varsta de 26 de ani, ce abia isi face loc in top 100, fiind chiar pe pozitia a 100-a. Totusi, are un titlu WTA in cariera, obtinut in 2014, la Rio de Janeiro (BRA), pe zgura.

A fost si cel mai bun sezon din cariera, incomparabil mai reusit decat acesta. In 2018, a cucerit un trofeu, dar la un ITF in Japonia, la Gifu, pe hard. In rest, rezultate slabute, inclusiv o eliminare in runda inaugurala la Roland Garros. A fost eliminata in primul tur la toate cele trei turnee pe iarba la care a luat parte.

Poate ca Simona chiar este o jucatoare defensiva, care nu-si poate etala cel mai bun joc pe iarba. Rezultatele la turneele mari vin sa confirme acest aspect. Dar Halep n-are cum sa se incurce cu nipona, tenismena pe care a batut-o clar in singura disputa directa, in 2014, la Indian Wells, scor 6-2, 6-2. Perioada de odihna era necesara, pentru ca romanca a luptat din greu la turneele pe zgura. Sigur, este o tactica cu doua taisuri, deoarece lipsa meciurilor pe iarba s-ar putea sa se vada. Insa o Simona „fresh’ poate oricand sa faca fata unei jucatoare ce se zbate sa ramana in top 100.

Pont pariuri Burundi - Mali