Halep - Kanepi. Veterana din Estonia a urcat spectaculos in clasamentul WTA

Luni seara, de la ora 18:00, avem debutul Simonei la US Open, in partida Halep - Kanepi. Incepe romanca in forta sau ceva mai lent?

Halep se afla pe primul loc in clasamentul fetelor. A castigat titlul la Shenzhen (CHI), iar la Melbourne a facut finala, in timp ce la Doha a ajuns in semifinale. Cel mai important trofeu din cariera a venit la RG, reprezentand primul astfel de castig la un turneu de Mare Slem.

In semifinale a mai ajuns si la Indian Wells, in timp ce pe zgura, mai avem un sfert de finala la Madrid si o finala la Roma. In perioada dinainte de US Open, Simona a cucerit titlul la Montreal si a ajuns in finala la Cincinnati.

Kanepi a ajuns la 33 de ani, insa asta n-a impiedicat-o sa urce din nou in clasamentul WTA, fiind in acest moment pe pozitia a 44-a. Sa nu uitam ca, anul trecut, tot pe vremea asta, estonianca era iesita bine din top 300.

Are 4 titluri WTA in cariera, insa ultimul a venit in 2013. In 2018, a cucerit un trofeu la ITF-ul de la Brescia, pe zgura. La Cincinnati, a jucat in calificari si chiar a reusit sa avanseze pe tabloul principal pana in turul doi, unde a pierdut la Barty, scor 5-7, 3-6.

Kaia venea anul trecut la US Open din afara top 400 si reusea sa ajunga pana in sferturile de finala, egalandu-si cea mai buna performanta la turneul american. De cealalta parte, Simona pierdea la Sharapova in chiar runda inaugurala. Cele doua s-au intalnit o singura data, in 2014, la Doha, iar romanca s-a impus in trei seturi, scor 6-4, 3-6, 7-6. De obicei, Simona se descurca in fata unor astfel de jucatoare, imobile, dar care lovesc puternic. Insa nu stiu exact cum va incepe Halep turneu, respectiv, meciul asta. Daca vor fi cateva mingi scurte, Kanepi are calitatea necesara s-o pedepseasca. In trecut, Simona debuta mai greu la US Open. Poate ca nici de data asta nu va fi diferit.

Pont Pandurii Tg.Jiu - Ripensia