Haase - Karlovic. Break-urile vor fi o raritate

Luni, de la ora 15:30, avem meciul Haase - Karlovic, din primul tur de la S-Hertogenbosch. Tinand cont de suprafata, cred ca pronosticul nostru pare unul evident.

Haase se afla pe locul 44 ATP, iar cele mai bune rezultate ale sale in 2017 sunt semifinale la Dubai, Gstaad (SUI) sau Montreal. Este tipul de jucator ce se poate descurca bine pe toate suprafetele.

A ajuns doar in „sferturi” la Pune, dar apoi a ajuns in semifinale la Auckland. A mai facut sferturi de finala la Rotterdam, insa perioada urmatoare a fost plina de infrangeri. Haase a mai castigat cate un meci la Madrid si Roma, iar la Roland Garros a fost eliminat in runda inaugurala. L-a condus totusi cu 2-0 la seturi pe Goffin, inainte sa pice de tot in debutul setului 4.

Karlovic ramane la 39 de ani o prezenta interesanta in circuit, insa gigantul croat a cazut pana pe locul 92 in clasamentul ATP. Are in 2017 o singura finala, la S-Hertogenbosch (HOL), pe iarba.

Eliminat in turul III la Melbourne, Ivo a parasit repede competitia si la Quito, in runda secunda. La New York, a facut „sferturi”, dar urmatoarele trei meciuri au insemnat tot atatea infrangeri. A fost solid la Houston, facand semifinale, dar finalul perioadei pe zgura n-a fost stralucit.

Daca vrem sa vedem un duel cu multe game-uri, atunci acest duel este raspunsul pentru noi. Cei doi s-au intalnit o singura data, chiar aici, acum trei ani. Olandezul se impunea in set decisiv, scor 6-7, 6-4, 7-6. Chiar daca a servit 24 de asi, Ivo n-a fost deloc eficient la retur. Iar aceasta dificultate sigur s-a amplificat odata cu trecerea anilor. Pentru varianta noastra, ne bazam totusi pe faptul ca gigantul din Croatia poate sa serveasca la fel de bine. Cum este vorba de iarba, n-am niciun dubiu ca acest lucru este nu posibil, ci probabil.

Pronostic Kvitova - S Williams