Goffin - Monfils. Partida sub semnul echilibrului?

Vineri, de la ora 15:30, avem disputa Goffin - Monfils, din turul III de la Roland Garros. Sa asistam la o intalnire echilibrata, cu cel putin patru seturi de stabilit?
Goffin Monfils

Goffin se afla pe locul 9 in clasamentul ATP, dupa ce, anul trecut, David a castigat doua turnee, la Shenzhen (CHI) si Tokyo (JPN), si a mai ajuns in finala la Rotterdam si Turneul Campionilor.

Belgianul de 27 de ani a inceput sezonul cu doar un tur II la Melbourne, insa a facut pe urma o semifinala la Montpellier. Tot in penultimul act a ajuns si la Rotterdam. Parca abonat la semifinale, a mai facut una si pe zgura, la Barcelona. La Roma, a facut sferturi de finala. Haase (NED) l-a pus la grea incercare in primul tur, scor 4-6, 4-6, 6-4, 6-1, 6-0, dar in runda secunda nu i-a acordat nicio sansa lui Moutet (FRA), scor 7-5, 6-0, 6-1.

Monfils este pe locul 37 ATP, iar cea mai buna pozitie pe care s-a clasat a fost 6 ATP in 2016. Este un tenismen foarte interesant, facand deseori spectacol.

Actualul sezon a inceput foarte bine pentru „Lamonf”, deoarece a castigat turneul de la Doha. Dar exceptand o semifinala la Buenos Aires, Gael n-a mai facut nimic in aceasta stagiune. La Lyon, a pierdut prima partida, cu Marterer (GER), in trei seturi. In runda inaugurala, l-a invins pe conationalul Benchetrit, scor 3-6, 6-1, 6-2, 6-1, pentru ca-n turul doi sa treaca mult mai usor decat ma asteptam de Klizan (SVK), scor 6-2, 6-4, 6-4.

Atunci cand David se pune pe treaba, este greu sa-l scoti din ritm. Insa Gael joaca in fata suporterilor, care vor fi ceva mai multi in tribuna decat belgienii. Este genul de atmosfera ce scoate ce e mai bun din Monfils. Cei doi s-au duelat de patru ori pana acum, iar scorul este egal, 2-2. Trei dispute au avut nevoie de decisiv, in timp ce ultima confruntare s-a incheiat dinainte de vreme, prin abandonul lui Gael in actul secund, la US Open 2017. Mi-e frica sa nu cumva Goffin sa prinda o zi exceptionala si sa-l trimita repede la vestiare pe Monfils. Invers, sansele sunt aproape nule. In astfel de conditii, n-avem cum sa nu pariem pe urmatorul pronostic.

Pronosticuri Keys - Osaka