Goerges - Vekic. Sa vedem oare set decisiv?

Luni, de la ora 15:00, in optimile de finala de la Wimbledon, avem partida Goerges - Vekic. La ce atuuri au cele doua, niciuna n-ar trebui sa se distanteze prea usor.

Goerges este pe locul 13 WTA, nemtoaica de 29 de ani avand un nivel foarte inalt si-n 2017, cand a reusit sa castige turneele de la Zhuhai si Moscova.

A inceput foarte bine actualul sezon, la fel cum l-a terminat pe precedentul, cu turneu castigat la Auckland. A mai fost o semifinala, la St Petersburg, si o finala, la Charleston, pe zgura. Pe iarba, a facut doar sferturi de finala la Birmingham. Daca in prima runda n-a pierdut set, 6-4, 7-6 cu Puig (PUR), pe urma a disputat cate trei seturi cu Lapko (BLR), scor 6-2, 3-6, 6-2, si cu Strycova (CZE), scor 7-6, 3-6, 10-8.

Vekic este o jucatoare din Croatia, in varsta de 22 de ani, clasata pe locul 55 in clasamentul fetelor. Anul trecut, si-a trecut in palmares al doilea titlu din cariera, la Nottingham (GBR), pe iarba.

A inceput dezamagitor sezonul si, in afara unui sfert de finala la Hobart, nu prea am vazut multe din partea ei in prima parte din 2018. A mai bifat un sfert de finala la Istanbul, pe zgura. La Nottingham n-a reusit sa-si apere titlul, dar a facut semifinala. A jucat prost la Birmingham si Eastbourne, dar evolutia sa de la Wimbledon a fost categoric mult mai buna – victorii cu Stephens (SUA), scor 6-1, 6-3, cu Peterson (SWE), scor 7-5, 6-4 si contra lui Wickmayer (BEL), scor 7-6, 6-1.

Doua jucatoare puternice, abile, care vin destul de des la fileu, dar care pot sa castige puncte si de pe baseline. Amandoua vor incerca sa profite de avantajul serviciului, in special Vekic. Nemtoaica a fost cam absenta de pe iarba in ultimii ani, cu exceptia finalei de la Mallorca, din 2017. Insa jocul ei din aceasta stagiune a fost solid, indiferent de suprafata, asa ca ma astept ca Goerges sa continue pe aceeasi linie. O singura data s-au intalnit cele doua, anul trecut, la Budapesta, iar Julia a castigat in doua seturi, scor 6-2, 6-2. La un duel mult mai echilibrat ma astept acum si nu m-ar surprinde daca am asista la o partida cu set decisiv.

Pronosticuri Kerber - Keys