Goerges - Kvitova. Cine va lovi mai puternic si mai precis?

Vineri, de la ora 16:30, in sferturile de finala de la Birmingham (GBR), avem partida Goerges - Kvitova. Ne asteptam la un duel echilibrat, intre doua tenismene ce au avut parte de un sezon foarte bun.
Kvitova

Goerges este pe locul 13 WTA, nemtoaica de 29 de ani avand un nivel foarte inalt si-n 2017, cand a reusit sa castige turneele de la Zhuhai si Moscova.

A inceput foarte bine actualul sezon, la fel cum l-a terminat pe precedentul, cu turneu castigat la Auckland. A mai fost o semifinala, la St Petersburg, si o finala, la Charleston, pe zgura. Desi credeam ca are sanse mai mari, a pierdut destul de clar in turul III de la RG, in fata Serenei Williams. In runda inaugurala, a invins-o pe Sakkari (GRE), scor 6-4, 6-4, iar in „optimi” s-a impus in fata lui Barty (AUS), scor 7-6, 6-3.

Kvitova este o jucatoare din Cehia, in varsta de 28 ani, care ocupa in acest moment locul 8 WTA. A inceput sezonul in afara top 20, dar avem patru turnee castigate in dreptul cehoaicei in 2018.

A inceput sa joace in acest an la Sydney, unde a ajuns in turul doi, in timp ce la AO a cedat inca din runda inaugurala. Rezultate modeste, dar care au fost urmate de doua titluri, la St Petersburg si Doha. Debutul pe zgura  a fost slab, cu doua eliminari in primul meci la Charleston si Stuttgart. Au urmat insa titlurile de la Praga si Madrid. Din pacate pentru ea, a iesit inca din turul III la RG. N-a pierdut set pana acum la Birmingham, trecand de Konta (GBR), scor 6-3, 6-4, si de Gavrilova (AUS), scor 6-2, 6-2.

Goerges are un sezon foarte bun, dar acelasi lucru poate fi spus si de Petra. Sigur, niciuna n-a impresionat la turneele de Mare Slem, insa vorbim de alte rezultate notabile. Nemtoaica a scos o jucatoare foarte buna pe aceasta suprafata, Barty, asa ca nivelul de incredere trebuie sa fie foarte ridicat. Va intalni insa o oponenta care loveste mai puternic decat ea, chiar daca la serviciu pot spune ca Petra este tenismena mai instabila dintre cele doua. H2H este 5-1 pentru cehoaica, insa jumatate dintre meciuri au avut nevoie de set decisiv.

Pronostic Frosinone - Juventus