Goerges - Barty. Meci de la care asteptam multe game-uri

Joi, de la ora 16:30, in optimile de finala de la Birmingham, avem partida Goerges - Barty. Australianca vine dupa un titlu cucerit tot pe iarba, insa poate sa mentina acest nivel ridicat?

Goerges este pe locul 13 WTA, nemtoaica de 29 de ani avand un nivel foarte inalt si-n 2017, cand a reusit sa castige turneele de la Zhuhai si Moscova.

A inceput foarte bine actualul sezon, la fel cum l-a terminat pe precedentul, cu turneu castigat la Auckland. A mai fost o semifinala, la St Petersburg, si o finala, la Charleston, pe zgura. Desi credeam ca are sanse mai mari, a pierdut destul de clar in turul III de la RG, in fata Serenei Williams. In runda inaugurala, a invins-o pe Sakkari (GRE), scor 6-4, 6-4.

Barty are 22 de ani si se afla pe locul 18 WTA. Este o sportiva ce a impresionat la nivel de junioare, dar care a avut ceva dificultati in a face niste alegeri de viata. In stagiunea precedenta, a cucerit un titlu, la Kuala Lumpur (MAL), dar a mai facut si finale la Birmingham si Wuhan (CHI).

A inceput slabut sezonul, cu eliminare in runda inaugurala la Brisbane, dar s-a redresat rapid, cu finala la Sydney, pierduta in fata lui Kerber. Din pacate, rezultatele urmatoare n-au fost convingatoare, cu doar „optimi” la Miami si Charleston. Singura performanta pe zgura a fost la Strasbourg (FRA), o semifinala, una din care australianca a fost nevoita sa se retraga. Dar pe iarba se descurca Barty foarte bine, iar titlul de la Nottingham (GBR) a confirmat acest aspect. In runda inauguala, a expediat-o acasa pe Dodin (FRA), scor 6-4, 6-3.

Barty este intr-o forma extraordinara, dar n-ar trebui sa ignoram oboseala, mai ales ca Wimbledon-ul nu este departe. Goerges este o sportiva care serveste foarte bine, cu un sezon exceptional, iar asta ar trebui sa-i confere destula incredere pe iarba. Sa nu uitam ca nemtoaica a facut finala anul trecut la Mallorca (SPA). Cele doua nu s-au intalnit niciodata, asa ca acest duel devine si mai interesant. Cred ca se va merge mult cu serviciul, putin atipic pentru WTA, deci voi miza pe over.

Pronosticuri Gibraltar - Liechtenstein