Florian Mayer vs Feliciano Lopez - ATP Davis Cup - Analiza si pronostic


Florian Mayer vs Feliciano Lopez – ATP Davis Cup – Analiza si pronostic

Florian-Mayer-Feliciano-Lopez

Neamtul are prima sansa
In aceasta dupa-amiaza, cu inceperede de la ora 17:00, pe Fraport Arena din Frankfurt (hard indoor), neamtul Florian Mayer (29 ATP) il va infrunta pe spaniolul Feliciano Lopez (26 ATP), in cadrul fazei optimilor de finala din principala Grupa Mondiala a competitiei intre tari – Davis Cup!

HEAD-TO-HEAD ↔ Florian Mayer 2 — 3 Feliciano Lopez

Anul

Turneul

Meciul

Scorul

Suprafata

1

2

Runda

2013

Hamburg

Mayer

2

zgura

7

6

R16

Lopez

0

61

2

2011

Shanghai Masters

Lopez

2

hard

6

6

QF

Mayer

0

2

4

2011

Rotterdam

Lopez

2

indoors

6

6

1R

Mayer

0

3

4

2010

Stockholm

Mayer

2

indoors

6

6

1R

Lopez

0

2

2

2005

Kitzbühel

Lopez

2

zgura

7

6

R16

Mayer

0

5

1

Florian Mayer – este un jucator experimentat (30 ani), care isi reprezinta tara la Cupa Davis inca din anul 2004, adunand de-a lungul timpului 8 victorii si 8 infrangeri in cadrul acestei competitii. In ciuda faptului ca la baza este un “zgurist”, pe aceasta suprafata castigand si singurul titlu din cariera (Bucuresti – 2011), are un stil de joc care-l ajuta sa se adapteze si pe suprafetele rapide, reusind cateva rezultate surprinzatoare si pe asfalt si in sala. Are un inceput de sezon 13/14 excelent, cu o semifinala reusita la Doha (invins de Gael Monfils) si cu optimile de finala de la Australian Open (i-a invins pe Mikhail Youzhny si Jerzy Janowicz si a pierdut in patru la David Ferrer). Putem spune ca poseda un serviciu redutabil, deoarece masoara in jur de 1.90m si poate expedia lovituri direct castigatoare atat cu forehand-ul, dar mai ales cu reverul executat cu doua maini – principala lui arma; sta bine in schimburile lungi, iar la capitolul minusuri putem sa trecem inconstanta.

Feliciano Lopez – este principalul jucator pe care-l aliniaza spaniolii la start in partida din “optimi”, in lipsa greilor Rafael Nadal si David Ferrer; tenismenul in varsta de 32 ani este component al echipei de Cupa Davis a Spaniei inca din anul 2003, timp in care a adunat 12 victorii si 16 infrangeri. La fel ca si adversarul sau din aceasta dupa-amiaza, este un “zgurist” la baza, dar in ultimele 4-5 sezoane s-a axat mai mult pe suprafetele rapide (mai ales pe iarba, unde a si castigat ultimul titlu – 2013 – Eastbourne), reusind si cateva performante notabile, in special gratie celor 1.88m pe care-i masoara si care-l ajuta sa serveasca puternic si bine plasat. Fiind un jucator de mana stanga, practica un joc spectaculos bazat pe reverul executat cu o singura mana; poate scoate puncte castigatoare prin orice procedeu: slice, vole, serviciu-vole, scurta, smash. La capitolul minusuri trecem, desigur, inconstanta, pentru ca la cat este de talentat, pe atat poate fi de indolent si cu gandul la cu totul alte chestii (unii spun ca, in mare parte, la femei) in timpul meciurilor. Nu are aceeasi acuratete cand loveste cu forehand-ul, iar jocul de multe ori spectaculos si la limita pe care-l practica atrage dupa sine si multe greseli nefortate.

● Mizam pe o partida destul de echilibrata in debutul ei, la fel cum a fost si ultimul meci direct dintre cei doi, in care primul set sa depaseasca limita de noua game-uri; spunem asta pentru ca ambii sunt redutabili la capitolul serviciu, iar suprafata rapida de joc din sala de la Frankfurt faciliteaza jocul tenismenului aflat la serviciu. In fine, intr-un final consideram ca Florian Mayer se va impune, pentru ca este mai in forma, ar sta mai bine in eventualele schimburi lungi, iar publicul poate reprezenta si el un factor important in deznodamantul partidei.

Pronostic: peste 9.5 game-uri in primul set @1.60 (Unibet.com)

Suplimentar: sa castige meciul Florian Mayer @1.66 (Bet365.com)

scris de Man