Federer - Struff. Misiune mai grea pentru Roger decat o arata cotele?

Vineri, de la ora 18:30, avem partida Federer - Struff, din turul III de la Wimbledon. De doua ori s-au intalnit cei doi sportivi, si de fiecare data Roger a avut probleme in a-i sparge serviciul neamtului.

Federer a facut din nou rocada cu Nadal si se gaseste acum pe pozitia secunda in clasamentul ATP, elvetianul castigand in 2017 doua titluri de Mare Slem, la Australian Open si Wimbledon, iar pe langa astea, mai adaugam Indian Wells, Miami, Halle, Shanghai si Basel.

Stagiunea a inceput cu titlul de la Melbourne, a continuat cu cel de la Rottterdam, dar si cu o finala la Indian Wells. A boicotat sezonul de zgura pentru a se concentra pe iarba, si a inceput cu un titlu la Stuttgart si o finala la Halle. A debutat in forta si la Wimbledon, 6-1, 6-3, 6-4 cu Lajovic (SRB) si 6-4, 6-4, 6-1 cu Lacko (SVK).

Struff este un neamt in varsta de 28 de ani clasat pe locul 64 ATP, care n-a reusit sa castige niciun titlu important, dar s-a multumit cu 5 trofee challenger in cariera.

Pana la startul sezonului de zgura au fost foarte putine victorii obtinute in 2018 – doar trei la numar. In Principat, Jan-Lennard a facut „optimi”, iar la urmatoarea competitie, la Budapesta, a ajuns in sferturile de finala. Acasa, la Munich, a repetat aceasta performanta. Pe iarba, atat la Stuttgart, cat si la Halle, a fost eliminat in runda inaugurala. A jucat cinci seturi in ambele meciuri de pana acum, 3-6, 6-7, 7-6, 7-6, 6-1 cu L Mayer (ARG) si 6-7, 3-6, 7-6, 7-6, 13-11 contra lui Karlovic (CRO).

De doua ori s-au intalnit cei doi, iar Federer n-a pierdut set. Totusi, ambele, inclusiv cea de la AO din acest an, au fost echilibrate, cu Roger avand mari probleme sa sparga serviciul neamtului. Dupa 10 seturi petrecute pe teren, oboseala ar fi lucrul de care sa ne temem pentru acest pronostic. Insa meciul contra lui Karlovic, chiar daca a avut parte de atatea game-uri, a fost presarat cu puncte scurte si foarte scurte. Iar Struff este un tenismen destul de bun din punct de vedere fizic. Daca Lacko se concentra mai bine in setul 3, reusea sa acopere handicapul. Nu vom mai alege acest pronostic, deoarece este posibil sa vedem unul sau doua seturi cu prelungiri. In acest caz, over-ul pare solutia cea mai buna. Federer nu mai este genul care sa forteze inutil, mai ales ca emotiile la Wimbledon-ul din acest an sunt vizibile.

Pronosticuri Dacia Unirea Braila - Dinamo