Federer - Raonic. Primul turneu pe iarba, prima finala pentru Roger

Duminica, de la ora 14:00, avem finala de la Stuttgart, Federer - Raonic. Reuseste Milos sa-i faca fata marelui jucator elvetian?
Raonic

Federer este pe locul secund in clasamentului ATP, elvetianul castigand in 2017 doua titluri de Mare Slem, la Australian Open si Wimbledon, iar pe langa astea, mai adaugam Indian Wells, Miami, Halle, Shanghai si Basel.

A inceput actuala stagiune cu obtinerea Cupei Hopman fara sa piarda vreun meci la simplu, iar apoi s-a impus, iar, la Melbourne. A urmat un trofeu la Rotterdam, finala la Indian Wells, dar si iesirea in runda inaugurala la Miami. A boicotat sezonul de zgura pentru a se concentra pe iarba. Pana acum, i-a invins pe M Zverev (GER), scor 3-6, 6-4, 6-2, pe Pella (ARG), scor 6-4, 6-4, si pe Kyrgios (AUS), scor 6-7, 6-2, 7-6.

Raonic vine dupa un an cu adevarat dificil pentru el, in care accidentarile nu i-au dat pace. In sezonul anterior, Milos a ajuns in finale la Delray Beach si Istanbul, dar n-a mai adaugat nimic la zestrea lui de opt trofee.

Canadianul de 27 de ani a fost eliminat in primul tur la Brisbane si Australian Open, si a facut doar „optimi” la Delray Beach. S-a concentrat mai bine la Indian Wells, unde a ajuns in faza sferturilor de finala. Tot in aceeasi faza a parasit si competitia de la Miami. Pe zgura, a facut optimi de finala la Monte Carlo si Madrid, dar a si declarat forfait pentru Roland Garros, din cauza unor probleme la menisc. In primul tur, s-a impus in fata lui Basic (BIH), scor 7-6, 6-2, pentru ca apoi sa stea tot doua seturi pe teren, in fata lui Fucsovics (UNG), scor 6-2, 6-4. N-a cedat set nici cu Berdych (CZE), scor 7-6, 7-6, nici cu Pouille (FRA), scor 6-4, 7-6.

Pe tot parcursul turneului, Milos nu si-a cedat nici macar o data serviciul. Dar arma sa principala va fi serios pusa la incercare de Roger. H2H este 10-3 pentru Roger, acesta avand avantaj si pe iarba, scor 3-1. Anul trecut, la Wimbledon, in „sferturi”, elvetianul s-a impus in trei seturi, scor 6-4, 6-2, 7-6. Raonic a fost lipsit de idei in momentul in care serviciul nu i-a functionat, iar asta l-a facut incapabil sa dea o replica buna. Dar cum este primul turneu pe iarba din sezon, Roger inca pare in cautarea ritmului propice. Nu neaparat la serviciu, ci la retur. Aici poate sa profite Milos si sa impinga fiecare set in prelungiri.

Pont pariuri DC United - FC Toronto