Federer - Mannarino. Succesul elvetianului nu pare pus sub semnul intrebarii

Luni, de la ora 15:00, in optimile de finala de la Wimbledon, avem disputa Federer - Mannarino. Francezul pare victima sigura, dar are talentul necesar sa puna niste probleme.

Federer a facut din nou rocada cu Nadal si se gaseste acum pe pozitia secunda in clasamentul ATP, elvetianul castigand in 2017 doua titluri de Mare Slem, la Australian Open si Wimbledon, iar pe langa astea, mai adaugam Indian Wells, Miami, Halle, Shanghai si Basel.

Stagiunea a inceput cu titlul de la Melbourne, a continuat cu cel de la Rottterdam, dar si cu o finala la Indian Wells. A boicotat sezonul de zgura pentru a se concentra pe iarba, si a inceput cu un titlu la Stuttgart si o finala la Halle. A debutat destul de tare si la Wimbledon, fara sa piarda set, 6-1, 6-3, 6-4 cu Lajovic (SRB), 6-4, 6-4, 6-1 cu Lacko (SVK) si 6-3, 7-5, 6-2 cu Struff (GER).

Mannarino este un francez in varsta de 30 de ani, clasat pe locul 26. Anul trecut, a cucerit doua titluri, la Noumea, al treilea sau trofeu in Noua Caledonie, plus Quimper (FRA).

desi a inceput anul cu sfert de finala la Sydney, Mannarino nu prea s-a mai simtit in largul sau si a inregistrat rezultate destul de slabe. Pe zgura a fost dezastruos, cu o singura victorie, insa mi-a placut mai mult pe iarba, unde a ajuns in „sferturi” la Londra si-n finala la Antalya (TUR). In primul tur, l-a invins pe Garin (CHI), scor 6-3, 1-6, 7-6, 6-2, iar in runda a doua l-a executat pe Harrison (SUA), scor 7-5, 7-5, 7-6. In turul III, a jucat cinci seturi cu Medvedev (RUS), scor 6-4, 6-3, 4-6, 5-7, 6-3.

Adrian este plin de surprize, insa nu vad cu ce ar putea sa-l surprinda pe Roger. Totusi, relaxarea elvetianului se poate traduce nu doar prin niste lovituri incredibile, ci si prin rame sau executii ratate. Doar ghinionul a facut ca Struff sa nu acopere handicapul in turul precedent. De cinci ori s-au intalnit cei doi, iar Federer nu i-a dat niciodata vreo sansa oponentului sau – a cedat set doar in succesul de anul trecut, de la Basel. In singura confruntare pe iarba, in 2011, la Wimbledon, Roger castigat cu 6-2, 6-3, 6-2. Acum. ar trebui sa fie ceva mai greu pentru elvetian, care nu va putea sustine un ritm ridicat in toate mansele. De fapt, nici nu are nevoie de acest consum de energie, fiind sigur ca poate trece de Mannarino si fara sa forteze foarte mult.

Pronosticuri Concordia Chiajna - Viitorul