Federer - Lajovic. Incepe Roger fara set pierdut?

Luni avem parte de prima reprezentatie a marelui Roger la Wimbledon 2018. In primul tur, de la ora 15:00, avem disputa Federer - Lajovic, iar sarbul n-ar trebui sa fie un oponent care sa-i puna mari probleme.

Federer a facut din nou rocada cu Nadal si se gaseste acum pe pozitia secunda in clasamentul ATP, elvetianul castigand in 2017 doua titluri de Mare Slem, la Australian Open si Wimbledon, iar pe langa astea, mai adaugam Indian Wells, Miami, Halle, Shanghai si Basel.

A inceput actuala stagiune cu obtinerea Cupei Hopman fara sa piarda vreun meci la simplu, iar apoi s-a impus, iar, la Melbourne. A urmat un trofeu la Rotterdam, finala la Indian Wells, dar si iesirea in runda inaugurala la Miami. A boicotat sezonul de zgura pentru a se concentra pe iarba. Titlul de la Stuttgart a venit la fix pentru ca fanii lui sa spere la un nou titlu la Wimbledon, dar finala pierduta la Halle, contra lui Coric (CRO), ne-a demonstrat ca Roger este „pamantean” chiar si pe iarba.

Lajovic este pe locul 57 in clasamentul baietilor. La 28 de ani, nu are niciun titlu ATP in cariera. Backhand-ul cu o singura mana este lovitura sa favorita.

In acest sezon, s-a impus la Le Gosier (Guadalupe), asta dupa ce pana in martie catigase un singur meci in circuit. Zgura n-a mers deloc pentru Dusan in 2018, pana sa se duca la Madrid. In capitala Spaniei, a ajuns in „sferturi”, iar acest rezultat a fost impulsul pentru altul aproape la fel de bun – semifinala la Lyon (FRA). La Antalya (TUR), a pierdut destul de rapid, in turul doi, contra lui Basilashvili (GEO), scor 4-6, 6-2, 5-7.

Concludent pentru acest meci cred ca este singurul rezultat precedent inregistrat intre cei doi, tot la Wimbledon, anul trecut. Dusan incepea tare partida, cu break, dar avea sa cedeze in trei seturi, scor 6-7, 3-6, 2-6. In probabil ultima tentativa cu adevarat serioasa a lui Roger de-a pune mana, din nou, pe titlul de la Wimbledon, elvetianul n-are voie sa inceapa ezitant. Asa cum l-am vazut la cele doua turnee pe iarba de pana acum, desi a ajuns de fiecare data in finala. Roger nu mai castiga la fel de clar intalnirile si da rateuri tot mai dese la retur. Insa, in principiu, serviciul ii merge, iar pentru noi asta va conta cel mai mult.

Pronostic Armenia - Gibraltar