Federer - Lacko. Cat de tare va forta elvetianul?

Miercuri, de la ora 16;30, avem ocazia sa-l vedem inca o data pe uimitorul Roger, in duelul Federer - Lacko, din turul secund de la Wimbledon. Nu se pune problema castigatorului, nu?

Federer a facut din nou rocada cu Nadal si se gaseste acum pe pozitia secunda in clasamentul ATP, elvetianul castigand in 2017 doua titluri de Mare Slem, la Australian Open si Wimbledon, iar pe langa astea, mai adaugam Indian Wells, Miami, Halle, Shanghai si Basel.

A inceput actuala stagiune cu obtinerea Cupei Hopman fara sa piarda vreun meci la simplu, iar apoi s-a impus, iar, la Melbourne. A urmat un trofeu la Rotterdam, finala la Indian Wells, dar si iesirea in runda inaugurala la Miami. A boicotat sezonul de zgura pentru a se concentra pe iarba, si a inceput cu un titlu la Stuttgart si o finala la Halle. A debutat in forta si la Wimbledon, 6-1, 6-3, 6-4 cu Lajovic (SRB).

Lacko este un slovac in varsta de 30 de ani, clasat pe locul 73 in clasamentul ATP. Dupa ce si-a petrecut cativa ani prin turneele challenger, pare ca Lukas are o dorinta de performanta si-n competitiile mai importante.

Insa vedem acest lucru mai degraba doar pe iarba. Are un challenger castigat la Glasgow (SCO), dar cele mai importante victorii au venit pe gazon. Finala de la Eastbourne (GBR) este cel mai bun exemplu in acest sens. In runda inaugurala, l-a depasit pe Bonzi (FRA), scor 4-6, 6-3, 7-6, 6-4.

Roger are o lejeritate in aceste prime runde, insa eu tot nu pot sa uit acel duel cu Stakhovsky, din 2013. Asadar, chiar si pe iarba de la Wimbledon, orice e posibil, mai ales la cum alege Federer sa-si pastreze rezervele de energie. Iar Lacko poate sa fie un adversar periculos pe aceasta suprafata. Limitat in schimburile lungi, slovacul are un forehand exploziv si poate sa serveasca foarte bine. Totusi, in doua dueluri de Grand Slam cu Federer, nu i-a luat niciodata vreun set. Sa asistam la o premiera? Putin probabil, dar nu cred ca Roger va forta prea mult. Ar trebui sa ne iasa handicapul.

Pronosticuri Polonia - Italia