Federer - Anderson. Kevin nu i-a luat niciodata set elvetianului

Miercuri, de la ora 15:00, avem partida Federer - Anderson, in sferturile de finala de la Wimbledon. Fara set pierdut aici, Roger pare capabil sa mearga pana la capat.

Federer a facut din nou rocada cu Nadal si se gaseste acum pe pozitia secunda in clasamentul ATP, elvetianul castigand in 2017 doua titluri de Mare Slem, la Australian Open si Wimbledon, iar pe langa astea, mai adaugam Indian Wells, Miami, Halle, Shanghai si Basel.

Stagiunea a inceput cu titlul de la Melbourne, a continuat cu cel de la Rottterdam, dar si cu o finala la Indian Wells. A boicotat sezonul de zgura pentru a se concentra pe iarba, si a inceput cu un titlu la Stuttgart si o finala la Halle. N-a pierdut deocamdata set la Wimbledon, trecand pe rand de Lajovic (SRB), scor 6-1, 6-3, 6-4, Lacko (SVK), scor 6-4, 6-4, 6-1, de Struff (GER), scor 6-3, 7-5, 6-2, si de Mannarino (FRA), scor 6-0, 7-5, 6-4.

Anderson a avut un sezon 2017 excelent, in care sud-africanul de 32 de ani a ajuns in prima sa finala de Grand Slam, la US Open. Are si un loc caldut in clasamentul ATP acum, pozitia a 8-a.

In 2018, a pus mana si pe primul trofeu dupa o pauza de trei ani, la New York. Kevin a mai ajuns si-n finale la Pune (IND) si Acapulco. La Indian Wells si Miami a atins faza sferturilor de finala, pentru ca la Madrid sa ajunga in penultimul act. A trecut lejer in runda inaugurala de Gombos (SVK), scor 6-3, 6-4, 6-4, dar a avut ceva complicatii in turul doi, 6-3, 6-7, 6-3, 6-4 cu Seppi (ITA). In turul III, a jucat doar trei seturi contra lui Kohlschreiber (GER), scor 6-3, 7-5, 7-5, pentru ca-n „optimi” sa dispuna de Monfils (FRA), scor 7-6, 7-6, 5-7, 7-6.

Primul set al lui Federer contra lui Mannarino a fost o anomalie. Francezul a castigat doar doua puncte in primele cinci game-uri. Totusi, chiar daca a avut apoi patru mingi de break de aparat, iar Mannarino s-a descurcat mult mai bine, partida a fost la discretia lui Roger. Dar asa cum ziceam si atunci, elvetianul nu forteaza mai mult decat este nevoie. In ciuda unor seturi duse in prelungiri in disputa cu Monfils, Anderson n-a stat excelent la serviciu, sud-africanul pierzandu-l de 4 ori de-a lungul partidei. Insa Kevin a pus serioase probleme la retur, fiind mai exact decat de obicei cu backhand-ul. In duelul cu Federer, n-a luat niciun set pana acum in patru confruntari. Dar ultima partida a fost in 2015, deci actualitatea este putin diferita. Va conta mult cine va fi primul la serviciu, insa daca nu vedem un prim set ciudat, urmatorul pronostic ar trebui sa fie castigator.

Pronosticuri Fulham - Watford