Ebden - Copil. O sansa de aur pentru Marius

Vineri, de la ora 13:00, avem partida Ebden - Copil., in sferturile de finala de la S-Hertogenbosch (NED). Pentru Marius este o performanta foarte bun, dar romanul poate chiar mai bine.
Copil

Ebden ocupa locul 69 in clasamentul ATP, in urma unui sezon 2017 in care a cucerit doua titluri challenger, la Canberra 2 (AUS) si Toyota (JPN), si a revenit in prima suta mondiala. Trebuie sa ne amintim ca, din cauza unor accidentari, sportivul de 30 de ani cazuse mult, spre locul 700 ATP.

Stagiunea actuala a inceput cu rezultate slabe la turneele importante, iar tenisul sau cel mai bun l-a facut tot intr-un challenger, la Busan (KOR), unde a cucerit trofeul. La prima competitie pe iarba, a facut semifinala la Surbiton (GBR). L-a invins pe Smyczek (SUA) in runda inaugurala, scor 6-2, 6-3, iar apoi a trecut de Muller (LUX), scor 6-3, 7-5.

Copil se afla pe locul 97 ATP, cu un 2017 in care a ajuns intr-un sfert de finala, la Metz (FRA), dar si in doua finale de turneu challenger, la Kaohsiung (TAIWAN) si Bratislava (SVK).

Sezonul actual a inceput de vis pentru Marius, cu prima sa finala de turneu ATP, la Sofia (BUL). Dupa aceasta sansa esuata, Marius nu s-a mai regasit, iar infrangerile au inceput sa apara una dupa cealalta. Ne-a dat o umbra de speranta la Roland Garros, cand l-a condus cu 2-0 la seturi pe Cecchinato (ITA), in runda inaugurala, dar a sfarsit infrant cu 6-2, 7-6, 5-7, 2-6, 8-10. In primul tur la turneul olandez, a jucat tot set decisiv, dar a trecut de Bedene (SLO), scor 6-7, 7-6, 6-3. Pe aceeasi linie a continuat si-n „optimi”, 7-5, 4-6, 6-4 cu Sugita (JPN), al 7-lea cap de serie.

Mi se par mai impresionante victoriile lui Marius, chiar daca au venit in trei seturi. Asta deoarece a invins jucatori mai bine clasati decat el si destul de bunicei pe iarba. Chiar daca serviciul n-a mai fost la fel de solid in disputa cu Sugita, Copil si-a mutat agresivitatea si taria loviturilor pe retur. Ebden a avut o perioada excelenta in urma cu niste ani, dar acum nu mai este cazul. A avut parte de niste adversari blazati, acesta a fost norocul sau. Cota pentru Marius e foarte buna.

Pont pariuri Liverpool - Chelsea