Dzumhur - Tsitsipas. Doi tenismeni foarte ofensivi

In primul tur de la Toronto, avem partida Dzumhur - Tsitsipas, un duel extrem de interesant, in conditiile in care ambii tenismeni vin dupa rezultate notabile.
Dzumhur Tsitsipas

Dzumhur are 26 de ani si este clasat pe locul 24 ATP. In stagiunea precedenta, are doua titluri castigate, la St Petersburg si Moscova, ambele in Rusia, plus un challenger, la Blois (FRA).

Actualul sezon l-a inceput la Brisbane, dar a fost eliminat in runda inaugurala. A reusit sa faca sferturi de finala la Rotterdam (NED) si Marseille (FRA), insa rezultatele pe zgura au fost slabe. Pe iarba a venit si cel de-al treilea ATP din cariera, la Antalya. Dupa doua infrangeri pe zgura, la Umag (CRO) si Hamburg (GER), a venit o semifinala la Los Cabos (MEX), infrant de Del Potro, in doua seturi.

Tsitsipas este un grec in varsta de 19 ani, clasat pe locul 32 mondial. In acest sezon a facut marea trecere de la o promisiune la un jucator cu adevarat de temut.

Dupa sfertul de finala de la Doha (QAT), Stefanos n-a mai jucat la fel de bine pe hard, dar si-a revenit pe zgura, unde a facut finala la Barcelona, pierduta cu Nadal, si semifinala la Estoril. N-a fost la fel de puternic pe iarba, dar a facut un sfert de finala la S-Hertogenbosch (NED). La Washington, a facut semifinale, invins insa destul de clar de Alexander Zverev, scor 2-6, 4-6.

Asadar, ambii sportivi vin dupa semifinale la turneele precedente, dar performanta lui Tsitsipas mi se pare mai interesanta. Mai ales ca jucatorul grec este intr-o vizibila crestere de forma. La Dzumhur, nu neaparat ca rezultatele sunt intamplatoare, dar nu vin ca urmare a unui joc consistent. Totusi, in singura disputa directa, in 2017, la Istanbul, bosniacul a avut castig de cauza, scor 6-4, 7-5. Lipsa de experienta a lui Stefanos este vizibila atunci cand acesta este sub presiune, iar contra lui Dzumhur s-ar putea sa simta pericolul in multe momente. Damir este genul de jucator care incearca sa loveasca decisiv in orice moment al jocului. Chiar daca Tsitsipas este favorit, cel mai bine ar fi sa ne indreptam spre un over.

Pronosticuri Bremen - Hertha