Dulgheru - V Williams. Alexandra intalneste finalista din 2017

Misiune grea pentru Alexandra in turul secund de la Wimbledon. Partida Dulgheru - V Williams incepe miercuri, de la ora 15:00.
V Williams

Dulgheru a ajuns la 29 de ani si se afla pe locul 141 WTA. Are doua titluri in cariera, ambele in sezoane consecutive la Varsovia (POL), 2009 si 2010.

Cu destul de multe accidentari in cariera, Alexandra n-a putut sa fie ferita de ele nici in acest sezon. A jucat destul de putin, iar rezultatele au fost sub potentialul ei. Turul doi de la Roland Garros a venit dupa o prestatie buna. Pentru a ajunge pe tabloul principal, Dulgheru a fost nevoita sa treaca de Fischer (GBR), scor 6-0, 6-1, de Lu (CHI),  7-5, 3-6, 6-2, si de Zidansek (SLO), scor 5-7, 7-6, 6-0. In runda inaugurala, a facut din nou un joc excelent, trecand de una dintre cele mai bune tenismene la serviciu din circuit, Kr Pliskova (CZE), scor 6-4, 1-6, 6-2.

V Williams joaca din ce in ce mai rar, normal pentru varsta ei, 38 de ani. Cu toate astea, cea mai varstnica dintre surorile Williams se mentine excelent in clasamentul WTA, pe locul 9, desi ultimul titlu a venit tocmai in 2016, la Kaohsiung (Taiwan).

Rezultatele ei bune din 2018 au venit in seria nord-americana, cu semifinala la Indian Wells si sfert de finala la Miami. Pe zgura, au fost meciuri modeste facute de sportiva de peste Ocean. In runda inaugurala, Venus a trecut de Larsson (SWE), scor 6-7, 6-2, 6-1.

 

Cu deja patru victorii la Wimbledon, incluzandu-le aici si pe cele din calificari, Alexandra a prins deja destul curaj incat sa nu se lase intimidata de o adversara precum Venus. De fapt, sunt sigur ca Dulgheru are destula incredere in ea atunci cand simte ca este capabila din punct de vedere fizic. Aceasta a fost dintotdeauna marea ei problema. Williams, desi o mare campioana la Wimbledon, finalista anul trecut si semifinalista in 2016, are parte tot mai rar de actiune, iar acest aspect a fost vizibil in disputa cu Larsson. Daca va fi agresiva ca suedeza, Alexandra are sansa ei. Dar trebuie sa fie „smart, sa nu imprime viteza mingii sub unghiuri de care americanca ar putea profita.

Pronosticuri Halep - Cibulkova