Dulgheru - McHale. Prima romanca intra in competitie

Duminica, de la ora 17:30, avem partida Dulgheru - McHale, din runda inaugurala de la French Open. Americanca n-a impresionat niciodata la Roland Garros.

Dulgheru a ajuns la 28 de ani si se afla pe locul 160 WTA. Are doua titluri in cariera, ambele in sezoane consecutive la Varsovia (POL), 2009 si 2010.

Cu destul de multe accidentari in cariera, Alexandra n-a putut sa fie ferita de ele nici in acest sezon. A jucat destul de putin, iar rezultatele au fost sub potentialul ei. Interesant este ca, pentru a ajunge pe tabloul principal, a fost nevoita sa joace trei seturi in toate cele trei partide din calificari – 6-3, 4-6, 6-3 cu Hibino (JPN), 6-4, 4-6, 6-0 contra lui Cabrera (AUS) si 6-1, 5-7, 7-6 impotriva lui Korpatsch (GER).

McHale a ajuns la 26 de ani, iar americanca ocupa pozitia a 88-a in clasamentul fetelor. Christina are doar 2 semifinale in 2017, la Acapulco si Tokyo.

Actualul sezon l-a inceput cu patru infrangeri la rand – Auckland, Sydney, Australian Open si Newport Beach. Prima victorie a obtinut-o in primul tur al calificarilor de la Doha, dar a cedat inainte sa ajunga pe tabloul principal. Acelasi lucru l-a patit si la Dubai. Cel mai bun rezultat din 2018 este un tur III la Miami. A luat startul la sase turnee pe zgura, dar a castigat doar trei partide.

Alexandra a revenit de la 2-5 in setul decisiv al ultimului meci din calificari, realizare ce sigur ii da un impuls in ceea ce priveste increderea. Dulgheru a fost mereu o sportiva de luat in seama, dar a patimit mult prea mult din cauza accidentarilor. McHale parea un talent imens la startul carierei, dar s-a stins pe parcurs. De opt ori a luat startul pe tabloul principal de la Roland Garros – de sapte ori a pierdut in runda inaugurala. Alexandra are o sansa importanta aici.

Pronosticuri Khachanov - Isner