Dulgheru - Kr Pliskova. Cota imensa pentru romanca

Luni, de la ora 13:30, avem partida Dulgheru - Kr Pliskova, din runda inaugurala de la Wimbledon. Romanca dispune de jocul necesar incat sa faca fata unei tenismene cu lovituri puternice precum Pliskova.
Kr Pliskova

Dulgheru a ajuns la 29 de ani si se afla pe locul 126 WTA. Are doua titluri in cariera, ambele in sezoane consecutive la Varsovia (POL), 2009 si 2010.

Cu destul de multe accidentari in cariera, Alexandra n-a putut sa fie ferita de ele nici in acest sezon. A jucat destul de putin, iar rezultatele au fost sub potentialul ei. Turul doi de la Roland Garros a venit dupa o prestatie buna. Pentru a ajunge pe tabloul principal, Dulgheru a fost nevoita sa treaca de Fischer (GBR), scor 6-0, 6-1, de Lu (CHI),  7-5, 3-6, 6-2, si de Zidansek (SLO), scor 5-7, 7-6, 6-0.

Kr Pliskova este sora geamana a Karolinei, dar care inca nu s-a ridicat la nivelul ei. Kristyna este pe locul 78 WTA si are un titlu important in cariera, in 2016, la Tashkent (UZB). Cehoaica de 26 de ani n-a avut in stagiunea precedenta decat un rezultat notabil, o finala la Praga (CZE).

A inceput stagiunea cu sferturi de finala la Shenzhen, dar a iesit inca din runda inaugurala la urmatoarele doua turnee, la Hobart si Australian Open. Alte sferturi de finala, la Charleston (SUA) si Praga (CZE), reprezinta tot ce-a putut Pliskova sa faca mai bine. La toate cele trei turnee pe iarba a iesit din primul tur.

Mi se pare imensa cota de care beneficiaza Alexandra. Pliskova este jucatoarea mai buna pe iarba, insa cehoaica nu este intr-o forma atat de buna incat superioritatea ei sa fie confirmata atat de usor. In plus, Dulgheru s-a obisnuit deja cu terenurile de la Wimbledon prin cele trei partide de calificari disputate. Este o luptatoare si indiferent de scor va crede in sansa ei. De aceea, poate ca ar trebui sa riscam putin pe romanca. In singura partida directa, Alexandra s-a impus, in 2014, la US Open, scor 6-3, 6-4.

Pronosticuri Concordia Chiajna - Viitorul