Dulgheru - Kontaveit. "Piti" a jucat numai trei seturi pana acum

Miercuri, de la ora 12:00, avem meciul Dulgheru - Kontaveit, din runda a doua de la Roland Garros. Chiar daca romanca pleaca avand sansa a doua, partida poate sa fie mai echilibrata decat se asteapta toti.
Kontaveit

Dulgheru a ajuns la 28 de ani si se afla pe locul 159 WTA. Are doua titluri in cariera, ambele in sezoane consecutive la Varsovia (POL), 2009 si 2010.

Cu destul de multe accidentari in cariera, Alexandra n-a putut sa fie ferita de ele nici in acest sezon. A jucat destul de putin, iar rezultatele au fost sub potentialul ei. Pentru a ajunge pe tabloul principal, a fost nevoita sa joace trei partide din calificare – 6-3, 4-6, 6-3 cu Hibino (JPN), 6-4, 4-6, 6-0 contra lui Cabrera (AUS) si 6-1, 5-7, 7-6 impotriva lui Korpatsch (GER). In runda inaugurala, a jucat tot trei seturi, 5-7, 7-6, 6-3 cu McHale (SUA).

Kontaveit este o jucatoare din Estonia, in varsta de 22 de ani, clasata pe locul 24 WTA. A explodat anul trecut, cand a reusit sa puna mana si pe primul titlu important din cariera, la S-Hertogenbosch (NED).

Pana la Stuttgart (GER), unde a facut semifinala, singurul rezultat solid al estoniencei in 2018 era o optime de finala la Australian Open. La Roma, a bifat un alt penultim act, cedat cu Svitolina (UKR), scor 4-6, 3-6. In runda inaugurala, a invins-o pe Brengle (SUA), scor 6-1, 4-6, 6-2.

Desi partida cu McHale a durat peste 3 ore, s-a extins pe doua zile, asa ca Alexandra n-ar trebui sa resimta la maximum consecintele acestui efort. Dar problema este ca romanca a jucat trei seturi in toate cele patru meciuri de pana acum de la Roland Garros, deci s-ar putea sa se fi acumulat putina oboseala. Dar dorinta de a merge mai departe, de-a face perforamanta, a fost extrem de vizibila la Dulgheru in aceste zile. Asadar, nu trebuie sa ne facem griji din acest punct de vedere. Anul trecut, Kontaveit elimina o alta romanca, pe Niculescu, in doua seturi, scor 7-5, 6-1. Chiar daca Anett vine dupa un turneu reusit la Roma, cred ca nu va avea o misiune usoara cu „Piti”. Aceasta poate sa reziste in schimburile lungi, jucand destul de bine cu forehand-ul in diagonala. Nu m-ar mira sa vedem iar trei seturi.

Pronosticuri Polonia - Italia