Donaldson - Shapovalov. Obtine canadianul prima victorie pe iarba in actualul sezon?

Miercuri, de la ora 13:00, avem partida Donaldson - Shapovalov, in optimile de finala de la Eastbourne (GBR). Canadianul are categoric prima sansa, chiar daca debutul sau pe iarba in 2018 n-a fost deloc bun.

Donaldson este un american in varsta de 21 ani, clasat pe locul 54. Are un serviciu bun, dar si un backhand in lung de linie de inalta calitate. In 2017, are sferturi de finala la Cincinnati (SUA) si Chengdu (CHI), ca cele mai bune rezultate.

Are o singura prezenta impresionanta in actualul sezon, la Acapulco, unde a facut semifinale. In rest, eliminarii timpurii, inclusiv la turneele pe zgura. O singura victorie pe suprafetele lente inainte de Roland Garros, chiar la ultima competitie, la Geneva (SUI). La turneul de Mare Slem, a iesit in turul doi. In runda inaugurala, l-a invins pe Fritz (SUA), scor 6-7, 6-3, 7-6.

Shapovalov se afla la doar 19 ani deja la un nivel foarte ridicat, fiind pe pozitia a 26-a in clasamentul ATP. In sezonul trecut, si-a trecut 2 challengeruri in palmares, ambele in tara natala, la Drummondville si Gatineau.

Eliminat in primul tur la Brisbane si-n runda secunda la Auckland, Denis si-a revenit cu o semifinala la Delray Beach sau „optime” la Miami. Inceputul pe zgura n-a fost reusit, cu eliminari in runda inaugurala atat la Budapesta, cat si la Monte Carlo, dar a aratat de ce este in stare la Madrid, unde a facut semifinale. La Roland Garros a fost eliminat in turul doi, in timp ce pe iarba n-a castigat niciun meci pana acum, la Stuttgart si Londra.

Pentru un tanar atat de laudat, canadianul n-a inceput deloc bine sezonul de iarba. Sa nu fie aceasta suprafata potrivita pentru el? Fals, as putea spune. Shapovalov are nevoie doar de o victorie pentru a-si seta corect coordonatele, iar aceasta ar putea sa vina la Eastbourne. Intalneste tot un tanar tenismen, dar unul care n-a ajuns inca la acelasi nivel. Si unul care are sapte infrangeri in ultimele 10 meciuri. Denis s-a impus in singura disputa directa, anul acesta, la Delray Beach (SUA), chiar daca a fost in set decisiv.

Pronostic Armenia - Gibraltar