Donaldson - Dimitrov. Sa fie acesta turneul bulgarului?

Miercuri, de la ora 13:30, in turul doi de la Roland Garros, avem partida Donaldson - Dimitrov. Cat de usor ii va fi bulgarului?

Donaldson este un american in varsta de 21 ani, clasat pe locul 57. Are un serviciu bun, dar si un backhand in lung de linie de inalta calitate. In 2017, are sferturi de finala la Cincinnati (SUA) si Chengdu (CHI), ca cele mai bune rezultate.

Are o singura prezenta impresionanta in actualul sezon, la Acapulco, unde a facut semifinale. In rest, eliminarii timpurii, inclusiv la turneele pe zgura. O singura victorie pe suprafetele lente inainte de Roland Garros, chiar la ultima competitie, la Geneva, in fata lui Istomin (UZB). In primul tur, l-a invins pe Jarry (CHI), scor 6-3, 4-6, 3-6, 6-3, 6-4.

Dimitrov se afla momentan pe locul 5 ATP, dupa niste rezultate impresionante in 2017, cand a luat trofee la Brisbane, Sofia, Cincy si a castigat Turneul Campionilor.

A inceput anul cu semifinale la Brisbane, iar apoi a facut „sferturi ” la Melbourne. A pierdut clar finala de la Rotterdam, in fata lui Rotterdam, pentru ca pe urma sa nu faca mare lucru la urmatoarele turnee. Si-a revenit la Monte Carlo, facand semifinale, dar la Madrid si Roma a plecat acasa dupa primul meci. In runda inaugurala, l-a batut pe Safwat (EGY), scor 6-1, 6-4, 7-6.

Dupa joc, Jarry n-avea voie sa piarda cu Donaldson. Si totusi, a facut-o. Americanul nu m-a convins niciodata pe zgura si n-a facut-o nici in runda inaugurala, desi a invins un tenismen mai bun decat el pe aceasta suprafata. Asa ca, logic, ar fi sa merg cu toata increderea pe Grigor. Dar putem sa mai credem ca Dimitrov e in stare sa castige un meci fara sa aiba emotii? Si la Monte Carlo, unde a ajuns pana in semifinale, tot a avut partide de a trebuit sa traga serios. S-ar putea sa fie un pariu riscant, pentru ca simt ca bulgarul poate sa faca un turneu bun, insa nu va fi „zeu” inca de la inceput.

Pronosticuri Schalke 04 - Bayern Munchen