Dolgopolov vs Nieminen - ATP Miami - Analiza si pronostic


Dolgopolov vs Nieminen – ATP Miami – Analiza si pronostic

Dolgopolov-vs-Nieminen

Cu siguranta Nieminen va avea o partida mai grea

In turul secund al turneului de la Miami, ucraineanul Alexandr Dolgopolov il va avea ca adversar pe finlandezul Jarkko Nieminen.

Dolgopolov, pozitionat pe 23 in clasamentul ATP, a fost calificat automat in turul secund al turneului de la Indian Wells, fiind unul dintre cei 32 capi de serie. Ne asteptam la o prestatie buna a ucraineanului aici, avand in vedere ca acesta a ajuns pana in penultimul act la Indian Wells, in precedentul turneu de 1000 puncte, disputat acum doua saptamani. Atunci, surpriza a venit in runda a treia, cand Dolgopolov a trecut de liderul mondial, ibericul Rafael Nadal, pe care l-a invins in tie-breakul setului decisiv. Nu acelasi lucru s-a intamplat si in semifinale, unde Roger Federer a trecut de ucrainean in minimum de seturi, scor 3-6; 1-6. Dolgopolov a disputat 15 partide pe ciment in acest an, castigand 10 dintre ele, avand o medie de 76% la procentajul de reusita pe primul serviciu, la al doilea fiind de 53%. La retur, acest procentaj este mai degraba modest, de doar 37%. Dolgopolov a mai participat la turneul de la Miami de 3 ori, in 2011, 2012 si 2013, cea mai buna performanta a sa datand din prima editie, cand a pierdut in turul al patrulea impotriva lui Rafarl Nadal. Ucraineanul a obtinut 6 victorii in ultimele 10 partide asupra jucatorilor de mana stanga.

Nieminen a intrat in istorie in urma cu doua zile, in urma meciului pe care acesta l-a sustinut cu australianul Bernard Tomic. Profitand de forma mai putin buna a jucatorului de la Antipozi, al carui ultim turneu a fost cel de la Australian Open, finlandezul a trecut de acesta cu scorul de 6-0; 6-1, intr-o partida care a durat, atentie, 28 minute si 20 secunde. A fost cel mai rapid meci din istoria circuitului ATP, precedentul datand din 1996, cand Greg Rusedski l-a invins cu un dublu 6-0 pe Carsten Arriens, meci care a durat 29 minute. Revenind la jocul lui Nieminen, Tomic a castigat doar 13 puncte. Cu toate astea, australianul a declarat ca a facut tot ce era posibil, din punctul sau de vedere. Explicatia formei dezastruoase aratate de Tomic consta in faptul ca acesta trebuia sa faca o pauza de 12 saptamani dupa accidentarea de la Australian Open, insa australianul a vrut sa revina mai repede. A fost cea de-a cincea victorie a lui Nieminen din cele 10 partide de pe ciment din 2014. In cele 10 meciuri, finlandezul are un procentaj mai scazut decat adversarul sau de astazi atat la primul, cat si la cel de-al doilea serviciu. La retur insa, nordicul il domina pe ucrainean. Nieminen participa inca din 2002 la turneul de la Miami, obtinand 10 victorii din 21 meciuri. Anul trecut, a pierdut in turul 3, in fata francezului Jo-Wilfried Tsonga.

Dolgopolov si Nieminen s-au mai intalnit pana acum in 3 randuri, finlandezul castiigand cu 2-1. Victoria ucraineanului a venit in singurul meci disputat pe ciment, in prima saptamana a anului 2013, la Brisbane, Nieminen fiind fortat sa abandoneze la scorul de 2-6; 1-4.

Dolgopolov este cotat ca favorit in aceasta partida, insa sunt bine stiute fluctuatiile aparute in jocul ucraineanului. Sigur, ne influenteaza intrucatva in oferirea acestui pronostic si acel 6-0; 6-1 din runda precedenta al lui Nieminen, insa si faptul ca acesta il domina la retur, in mod indirect, desigur, pe ucrainean. Totodata, in 6 din precedentele 7 partide ale lui Nieminen, excluzand aici atat cele doua abandonuri de care a avut parte, cat si partida din runda precedenta, am asistat la mai mult de 21 gameuri.

Pronosticul nostru: Nieminen (+3.5), la o cota de 1.82 la Unibet
Suplimentar: peste 21.5 gameuri, la o cota de 1.78 la Unibet

scris de Radu