Djokovic - Sousa. Lusitanul pare victima sigura

Luni seara, undeva in jur de ora 21:00, avem disputa Djokovic - Sousa, din optimile de finala ale US Open. Lusitanul nu i-a luat niciodata set lui Nole.

Djokovic se afla pe locul 6 in clasamentul baietilor, dupa castigarea titlului de la Wimbledon. Cumva logic, starea de euforie dupa trofeul de Mare Slem n-a fost depasita la timp, iar Djokovic a fost eliminat la Toronto in optimile de finala.

Dar la Cincinnati s-a miscat mult mai bine, obtinand un nou titlu, dupa o finala cu Federer. Si era fix trofeul care-i lipsea din palmares. S-a chinuit putin in primele doua runde, 6-3, 3-6, 6-4, 6-0 cu Fucsovics (HUN) si 6-1, 6-3, 6-7, 6-2 cu Sandgren, iar in turul III a avut un match-up extrem de favorabil, cu Gasquet. L-a invins pe francez in minimum de seturi, scor 6-2, 6-3, 6-3.

Sousa este un portughez in varsta de 29 de ani. Clasat pe locul 68 in clasamentul ATP, Joao este un zgurist cu un forehand destul de bun. Totusi, doua dintre cele trei titluri cucerite de lusitan au fost luate pe hard.

Intro treptata scadere iu ultimii 4 ani, Joao si-a acontat chiar si asa un trofeu in 2018, la Estoril, pe zgura. Pe suprafetele mai dure, optimi de finala la Miami si apoi pauza. Inainte de US Open, Sousa a cedat in primul meci la toate cele trei turnee la care a luat parte – Toronto, Cincinnati si Winston-Salem. L-a invins fara emotii pe Granollers-Pujol (SPA) in prima runda, scor 6-2, 6-2, 6-3, dar pe urma a avut putin noroc cu abandonul lui Carreno-Busta (SPA) in set decisiv al disputei lor, la scorul de 4-6, 6-3, 5-7, 6-2, 2-0 pentru lusitan. In turul III, l-a trimis acasa pe Pouille (FRA), scor 7-6, 4-6, 7-6, 7-6.

Cei doi s-au intalnit de 4 ori pana acum, iar deloc surprinzator, Sousa nici macar n-a luat vreun set pana acum. Iar acesta este si cel mai bun rezultat al sau la US Open, portughezul netrecand pana in 2018 de turul III. Sa vedem iar seturi lungi ca-n duelul cu Pouille? Sigur nu, deoarece Djokovic este complet diferit de francez. Ce cred insa e ca vom vedea destule egalitati in game-uri, dar experienta si „mana” lui Nole isi vor spune cuvantul, iar sarbul nu va avea seturi foarte complicate. Daca incepe si cu serviciul, atunci pronosticul nostru va fi mult mai usor.

Pont Pandurii Konta - Barty