Djokovic - Johnson. Un test de caracter pentru Novak

Luni noaptea, nu inainte de ora 03:30, avem partida Djokovic - Johnson, din primul tur de la Cincinnati. Afiseaza Nole nivelul excelent aratat la Wimbledon?
Johnson

Djokovic se afla pe locul 10 in clasamentul baietilor, dupa castigarea titlului de la Wimbledon. In urma unei perioade de pauza si cu rezultate negative la revenire, am fi putut sa gandim ca Nole „is back”. Si cam asa e, insa doar intr-o oarecare masura.

Cumva logic, starea de euforie dupa Wimbledon n-a fost depasita la timp, iar Djokovic a fost eliminat la Toronto in optimile de finala, de catre Tsitsipas, scor 3-6, 7-6, 3-6. Grecul a avut nu mai putin de 10 oportunitati de break pe serviciul sarbului, in timp ce Nole n-a reusit niciodata sa castige pe serviciul adversarului.

Johnson este un american in varsta de 28 de ani ce ocupa locul 33 in clasamentul baietilor. Are patru titluri cucerite in cariera,  la Nottingham (GBR) si Newport pe iarba, si de doua ori la Houston (SUA), pe zgura.

A facut deseori semifinale in acest an. Bifam penultim act la Delray Beach, Irving sau Geneva, turnee totusi nu prea de prim-plan. De altfel, si titlurile au venit la competitii de rang secund, Newport si Houston. La Washington si Toronto, a fost de fiecare data scos in primul tur.

A fost slabut rau de tot Steve anul acesta pe hard, daca scoatem din ecuatie challengerul de la Irving. Sincopa lui Nole in fata lui Tsitsipas este explicabila din doua motive – era primul turneu pentru Novak dupa Wimbledon, iar grecul a jucat atat de bine, incat a ajuns sa evolueze in ultimul act, contra lui Nadal. Surprinzator, Djokovic si Johnson nu s-au intalnit niciodata, dar capacitatea lui Nole de a returna fiecare minge il va incurca serios pe american, care nu este cunoscut drept un tenismen ce incheie usor punctele. Un excelent jucator de dublu, poate sa aiba sansa cand avanseaza la fileu, insa din spate, e prada sigura.

Pronosticuri Kerber - Keys