Djokovic - Federer. Nole a avut dificultati in fiecare meci de la Cincy

Duminica seara, nu inainte de ora 23:00, avem finala masculina de la Cincinnati, Djokovic - Federer. Ca de obicei, ne asteapta un duel extrem de interesant intre cei doi.

Djokovic se afla pe locul 10 in clasamentul baietilor, dupa castigarea titlului de la Wimbledon. Cumva logic, starea de euforie dupa trofeul de Mare Slem n-a fost depasita la timp, iar Djokovic a fost eliminat la Toronto in optimile de finala.

Dar la Cincy s-a miscat mult mai bine. Nu extraordinar, dar suficient cat sa treaca de Johnson (SUA), scor 6-4, 7-6, de Mannarino (FRA), scor 4-6, 6-2, 6-1, de Dimitrov (BUL), scor 2-6, 6-3, 6-4, de Raonic (CAN), scor 7-5, 4-6, 6-3, si de Cilic (CRO), scor 6-4, 3-6, 6-3.

Federer se gaseste acum pe pozitia secunda in clasamentul ATP, elvetianul castigand in 2017 doua titluri de Mare Slem, la Australian Open si Wimbledon, iar pe langa astea, mai adaugam Indian Wells, Miami, Halle, Shanghai si Basel.

Stagiunea a inceput cu titlul de la Melbourne, a continuat cu cel de la Rottterdam, dar si cu o finala la Indian Wells. A boicotat sezonul de zgura pentru a se concentra pe iarba, si a inceput cu un titlu la Stuttgart si o finala la Halle. La Wimbledon a fost insa eliminat in sferturile de finala de Anderson (RSA), dupa un meci epic, incheiat 13-11 in decisiv pentru sud-african. I-a invins pe Gojocwzyk (GER), scor 6-4, 6-4, pe L Mayer (ARG), scor 6-1, 7-6, pe Wawrinka (SUI), scor 6-7, 7-6, 6-2, si pe Goffin (BEL), scor 7-6, 1-1, moment in care belgianul a abandonat.

Daca Federer a avut probleme doar cu Wawrinka, Djoko a cam tremurat la fiecare partida. Chiar si cu Johnson, americanul avand destule oportunitati sa prelungeasca disputa. H2H este 23-22 pentru sarba, acesta castigand sase din ultimele opt partide directe. Cu toate astea, Roger mi se pare omul mai bun in acest moment, avand o energie incredibila pentru cei 37 de ani ai sai. Djokovic a pus destul primul serviciu in teren in acest turneu, dar n-a avut mereu succes cu el. Moale, central, Nole a parut ca serveste doar ca sa puna mingea in careul advers. In schimb, ca de obicei, serviciul l-a ajutat pe Federer in momentele-cheie. Nu zic ca aici se va face diferenta, deoarece sunt multe capitole la care cei doi se vor duela, insa ramane un reper important. Este greu sa pariezi pe un solist cand se intalnesc fata in fata doi campioni, insa simt ca acum este momentul oportun.

Pronostic Begu - Kozlova