Del Potro - Simon. Asteptam victoria argentinianului

Luni, de la ora 17:00, avem partida Del Potro - Simon, din optimile de finala de la Wimbledon. Aflat intr-o forma excelenta, sud-americanul ar trebui sa faca pasul in urmatoarea runda.

Del Potro se afla pe locul 4 ATP, dupa un an aproape de vis pentru argentinian. In stagiunea precedenta, are un titlu la Stockholm (SWE), finala la Basel (SUI), plus semifinale la US Open, Delray Beach (SUA) si Shanghai (CHI).

Cu penultim act la Auckland, argentinianul de 29 de ani a intrat concentrat si-n stagiunea 2018. A avut o perioada senzationala in luna martie, cand a luat titlurile la Acapulco si Indian Wells, iar la Miami a jucat in semifinale. Si-a aratat forta si pe zgura, cu semifinala de la Roland Garros. In cele trei partide de pana acum de la Wimbledon, n-a cedat nici macar un singur set – 6-3, 6-4, 6-3 cu Gojowczyk (GER), 6-4, 6-1, 6-2 cu Lopez (SPA) si 6-4, 7-6, 6-3 cu Paire (FRA).

Simon se afla pe locul 53 in clasamentul ATP, dar francezul ocupa pozitia a 7-a in clasamentul baietilor in 2008. Totusi, Gilles a cucerit la inceputul anului cel de-al 13-lea titlu al carierei, la Pune (IND).

Celelalte rezultate din 2018 n-au fost extraordinare, cu exceptia finalei de la Lyon, pierduta in fata lui Thiem (AUT). A avut un traseu usor pana in aceasta faza a competitiei, cu meciuri contra lui Basilashvili (GEO), scor 6-1, 7-6, 6-1, contra lui Berrettini (ITA), scor 6-3, 7-6, 6-2, si impotriva lui Ebden (AUS), scor 6-1, 6-7, 6-3, 7-6.

Delpo este in forma la Wimbledon, acest lucru este destul de clar. Rezultatul lui Simon l-as pune mai degraba pe seama hazardului, adversarii intalniti de el fiind accesibili. Chiar daca este un tenismen incomod pentru oricine, Gilles nu mai prezinta aceeasi constanta in joc ca-n trecut. Iar iarba n-a fost mai niciodata suprafata care sa-i aduca mari satisfactii. Serviciul lui Juan Martin ar trebui sa fie determinant, insa nu va fi singura arma pe care se va baza sud-americanul. H2H este 4-3, un raport destul de echilibrat, dar Del Potro a castigat ambele dispute de pe gazon.

Pronostic Sevilla - Standard