Del Potro - Dzumhur. Damir traieste cea mai buna perioada a carierei

Sambata dimineata, nu mai devreme de ora 06:00, avem partida Del Potro - Dzumhur, in semifinalele turneului de la Los Cabos, Mexic. Putem asista la o surpriza?

Del Potro se afla pe locul 4 ATP, dupa un an aproape de vis pentru argentinian. In stagiunea precedenta, are un titlu la Stockholm (SWE), finala la Basel (SUI), plus semifinale la US Open, Delray Beach (SUA) si Shanghai (CHI).

Cu penultim act la Auckland, argentinianul de 29 de ani a intrat concentrat si-n stagiunea 2018. A avut o perioada senzationala in luna martie, cand a luat titlurile la Acapulco si Indian Wells, iar la Miami a jucat in semifinale. Si-a aratat forta si pe zgura, cu semifinala de la Roland Garros, dar si pe iarba, ajungand in sferturile de finala, unde a cedat in 5 seturi in fata lui Nadal. A avut un traseu lejer pana acum, 7-5, 6-3 cu Giron (SUA) si 6-1, 6-1 cu Gerasimov (BLR).

Dzumhur are 26 de ani si este clasat pe locul 24 ATP. In stagiunea precedenta, are doua titluri castigate, la St Petersburg si Moscova, ambele in Rusia, plus un challenger, la Blois (FRA).

Actualul sezon l-a inceput la Brisbane, dar a fost eliminat in runda inaugurala. A reusit sa faca sferturi de finala la Rotterdam (NED) si Marseille (FRA), insa rezultatele pe zgura au fost slabe. Pe iarba a venit si cel de-al treilea ATP din cariera, la Antalya. Nici el n-a pierdut set la Los Cabos, 7-6, 7-6 cu Fabbiano (ITA) si 6-2, 6-3 cu Mmoh (SUA).

Amandoi au avut partide mai dificile in „optimi”, dar au trecut destul de lejer de faza sferturilor de finala. Del Potro si Damir s-au intalnit de doua ori pana acum, iar argentinianul a castigat ambele dispute. Totusi, anul trecut, la Delray Beach (SUA), o facea dupa o lupta de trei seturi, scor 7-6, 4-6, 6-3. Este clar ca Juan Martin are loviturile mai puternice si mai explozive, insa Dzumhur intra mai repede in minge si-l poate surprinde pe sud-american. Dar bosniacul este si un jucator de moment, asa ca va conta enorm cum se va simti in clipa in care va intra pe teren. Este totusi o semifinala si ma astept sa fie destul de concentrat. In aceste conditii, ar trebui sa mizam pe un over.

Pronosticuri Sampdoria - Inter