De Minaur - Sugita. Continua seria proasta a japonezului?

Marti, undeva in jur de ora 11:30, avem duelul De Minaur - Sugita, in primul tur de la Shenzhen, China. Niponul, care iar a uitat cum e sa castigi in circuit, nu are mari sanse.
de minaur sugita

De Minaur a urcat spectaculos in ultimele opt luni. Dupa ce-a inceput sezonul in afara top 200, acum se gaseste pe pozitia a 40-a in clasamentul baietilor. Asta desi are un singur turneu challenger castigat in cariera.

Titlul a venit pe iarba de la Nottingham, la un challenger, insa De Minaur a mai inregistrat si alte rezultate de calitate – finale la Surbiton, Alicante, Sydney si Washington, plus semifinala la Brisbane. La US Open, l-a condus cu 2-0 la seturi in turul III pe Cilic, insa a sfarsit prin a ceda partida. A jucat luna aceasta pentru tara sa in Cupa Davis, dar a pierdut ambele dispute, cu Novak si Thiem.

Sugita este un japonez de 30 de ani care in stagiunea precedenta a cucerit primul titlu ATP din cariera, pe iarba de la Antalya (TUR). Acum, se afla pe locul 100 in clasamentul baietilor.

Debutul de stagiune n-a fost stralucit, cu doar un tur II la Australian Open. Cel mai bine s-a descurcat la Dubai, unde a ajuns in sferturile de finala. Dupa aceea, au urmat 10 infrangeri consecutive in circuit. Iar dupa cateva victorii, raslete, pe iarba, au venit alte 8 esecuri la rand.

Niponul a cazut peste 50 de locuri in clasamentul ATP in acest sezon. Forma sa nu cred ca mai trebuie discutata, iar seria de turnee asiatice ma indoiesc ca-i suficienta sa-l ajute. Tenisul sau e lipsit de viziune, serveste prost si loveste fara incredere, moale. De Minaur imi place foarte mult atunci cand n-are emotii. Iar acestea apar in turneele de Grand Slam sau atunci cand evoluezi pentru drapelul tarii tale. La un turneu ca Shenzhen, ma astept ca australianul sa joace destul de relaxat. Presupunerea mea este ca Alex va debuta tare si nu-i va lasa vreo sansa adversarului sau in mansa inaugurala.

Pronosticuri Iran - Bolivia