David Ferrer vs Stanislas Wawrinka – Turneul Campionilor – Analiza si pronostic


David-Ferrer-vs-Stanislas-Wawrinka-preview

David Ferrer vs Stanislas Wawrinka – Turneul Campionilor – Analiza si pronostic

Ultimul “hop” pentru Stanislas Wawrinka si drumul sau spre semifinalele turneului de la Londra se numeste David Ferrer. Partida va incepe de la ora 16:00 si se anunta a fi una interesanta.

Chiar la debutul sau la un “Turneu al Campionilor”, elvetianul Wawrinka are o sansa unica de a se califica in penultimul act al competitiei. Asta si pentru ca adversarul direct (cehul Tomas Berdych) va avea un meci infinit mai complicat in ultima “etapa” din cadrul grupelor, impotriva liderului mondial Rafael Nadal. De altfel, Stanislas a reusit sa-l invinga destul de clar pe ceh in meciul direct, pierzand ulterior la cel supranumit “Regele Zgurii”, dupa o partida extrem de echilibrata si disputata. O eventuala semifinala la Londra ar fi “cireasa de pe tort”, dupa “sferturile” atinse la Roland Garros si semifinala de la US Open!

28/35 de mingi a castigat elvetianul cu primul serviciu impotriva lui Nadal (tenismen redutabil la retur)

23/39 de mingi a castigat “Stan” cu al doilea serviciu (fiind capabil sa serveasca la fel ca si cu primul)

83/163 – 80/163 a fost raportul total al mingilor castigate in meci, tot “Wawa” fiind cel superior

De cealalta parte, spaniolul Ferrer pare-se ca a dat tot ce a avut mai bun in turneul precedent de la Paris-Bercy, deoarece la acest Masters Cup nu a aratat deloc ca jucatorul care izbutea sa ajunga in trei finale consecutive pe hard indoor (Stockholm, Valencia, Paris). Daca toata lumea avea asteptari mari de la el, mai ales ca in urma cu doar o saptamana reusea sa-i “dovedeasca” pe Berdych si Nadal in turneul parizian, iata-l clacand fix atunci cand nu trebuia si pierzand ambele partide, destul de clar, in minim de seturi si fiind eliminat din punct de vedere matematic inca din faza grupelor (set-averaj de 0 – 4).

Doar 37/70 de mingi a castigat ibericul cu primul serviciu in cele doua partide disputate la Masters Cup.

Doar in 29/100 de cazuri a iesit invingator “Ferru”, cand a fost la retur, un procentaj extrem de slab.

16 mingi de break a oferit adversarilor in cele doua intalniri, el procurandu-si doar 3!

Mentionam si ca ultimul meci direct a avut loc in urma cu jumatate de an, pe zgura portugheza de la Oeiras, elvetianul administrandu-i spaniolului o adevarata corectie: 6 – 1 6 – 4. Toate aceste lucruri au putut fi realizabile, deoarece Wawrinka practica un joc ultra-ofensiv si este capabil sa atace atat cu serviciul, cat si pe parte de forehand, dar si pe parte de rever. Din cauza ca este un “zgurist” la baza, nu este deloc vulnerabil in eventualele schimburi lungi cu un alt “zgurist”. Datorita tuturor acestor detalii pe care vi le-am prezentat mai sus, noi il consideram superior (cel putin in acest moment) pe elvetian si concluzionam ca porneste cu prima sansa in disputa din aceasta dupa-amiaza, mai ales ca motivatia va fi total diferita: unul lupta pentru un loc in semifinale – celalalt nu mai are pentru ce sa lupte (nici macar teoretic). Capacitatea elvetianului de a servi la fel de puternic si bine plasat atat cu primul, cat si cu al doilea serviciu, coroborata cu vulnerabilitatea aratata de spaniol pe parcursul turneului la capitolul retur, va face diferenta.

De asemenea, in 11 intalniri directe ce au avut loc de-a lungul timpului, s-a jucat doar un singur tie-break, dintr-un total de 27 de seturi. La fel s-a intamplat si in acest an, in ceea ce-l priveste pe David Ferrer: 17 meciuri disputate pe hard indoor, un total de 40 de seturi, doar un singur tie-break!

Pronosticul nostru: fara tie-break in meci avand cota de 1.68 la Unibet.com

Suplimentar: Stanislas Wawrinka -3.5 game-uri la o cota de 1.87 oferita de Unibet.com

scris de Man