Cornet - Errani. Merita italianca sa fie favorita acestui meci?

Duminica, de la ora 14:00, in primul tur de la Roland Garros, avem partida Cornet - Errani. In fata suporterilor, mi-este greu sa cred ca frantuzoaica va ceda fara sa cucereasca set.
Cornet Sara Errani

Cornet este pe locul 33 in lume. Frantuzoaica, de 28 de ani, are cinci titluri in cariera, ultimul la Hobart, in 2016. Anul trecut, a facut doar o finala, chiar in startul stagiunii, la Brisbane.

Startul de sezon a fost relativ modest, cu doar un sfert de finala la Brisbane, iar urmatorul rezultat cat de cat ok a venit la Charleston, tot sfert de finala. La Madrid, a fost scoasa in runda inaugurala de Svitolina (UKR), scor 2-6, 2-6.

Errani a ajuns la 31 de ani si se afla pe locul 74 in clasamentul fetelor, insa sunt momente in trecutul italiencei pe care nu le putem uita. In special cele noua titluri din cariera de simplu.

A inceput stagiunea cu infrangere in primul tur la Auckland (NZL), iar la Australian Open nici n-a fost capabila sa se califice pe tabloul principal. La Dubai, unde castiga in 2016, a facut doar optimi de finala, dar a castigat challengerul de la Indian Wells. Pe zgura, este un sfert de finala la Rabat (MAR).

H2H este 4-3 pentru Sara, dar Cornet a castigat ultimele doua dispute directe, inclusiv la Roma, anul trecut. De aceea, mi se pare putin ciudat ca frantuzoaica este privita ca jucatoarea considerata „outsidera”. Alize a trecut de primul tur la French Open la ultimele cinci editii, iar o tenismena ca ea poate sa-i ia cu usurinta set Sarei. Errani, sa recunoastem, pare intr-o panta ascedenta fata de ce-am vazut anul trecut, dar nu se poate compara cu ce ne-a demonstrat in trecut. Poate ca este zgura suprafata ei favorita, insa n-avem cum sa trecem peste serviciul ei deosebit de modest.

Pont San Jose - Nacional Potosi