Copil - Tiafoe. Mentine Marius un ritm bun la serviciu?

Marti, in primul tur de la Atlanta, putem sa pariem pe partida Copil - Tiafoe. Reuseste romanul sa-i tina piept unui adversar atat de laudat de specialisti?

Copil se afla pe locul 93 ATP, cu un 2017 in care a ajuns intr-un sfert de finala, la Metz (FRA), dar si in doua finale de turneu challenger, la Kaohsiung (TAIWAN) si Bratislava (SVK).

Sezonul actual a inceput de vis pentru Marius, cu prima sa finala de turneu ATP, la Sofia (BUL). Dupa aceasta sansa esuata, Marius nu s-a mai regasit. Pe iarba, n-am vazut decat un sfert de finala la S-Hertogenbosch (NED). N-a mai jucat de la Wimbledon, cand a fost scos de Haase (NED) in runda inaugurala.

Tiafoe este un tanar american in varsta de 20 de ani, clasat acum pe locul 42 in clasamentul mondial. In acest sezon, Frances a cucerit si primul titlu ATP din cariera.

A fost eliminat in runda inaugurala la Brisbane, Australian Open si Newport Beach, inainte de-a trece un tur la Dallas. La New York, a fost scos in „sferturi” de Anderson, iar marea reusita a venit la Delray Beach, intr-o finala cu Gojowczyk (GER). Pe zgura, a jucat bine la Estoril (POR), ajungand in ultimul act, dar pe iarba rezultatele au fost obisnuite, un sfert de finala la Londra si un tur III la Wimbledon.

Este prima prezenta a lui Marius la Atlanta, iar eu sunt nerabdator sa vad ce poate sa ofere romanul. In privinta lui Tiafoe, ramane o enigma. Acesta se descurca relativ bine in turneele desfasurate peste Ocean, dar niciodata in trei incercari n-a reusit sa treaca in turul II la competitia de la Atlanta. Macar prin prisma acestei informatii, ar trebui sa avem mai mare incredere in Marius. Daca lui Copil ii va intra serviciul, atunci acesta are o sansa. Tiafoe este mai atletic, deci romanul ar face bine sa incheie rapid punctele, fara sa-i lase spatiu lui Frances sa loveasca cu backhand-ul.

Pont Pandurii Konta - Barty