Copil - Sugita. Il ajuta serviciul in continuare pe Marius?

Miercuri, de la ora 12:00, in turul secund de la S-Herogenbosch (NED), avem disputa Copil - Sugita. Doi jucatori bunicei pe iarba, asa ca echilibrul ar trebui sa fie cuvantul de ordine.

Copil se afla pe locul 97 ATP, cu un 2017 in care a ajuns intr-un sfert de finala, la Metz (FRA), dar si in doua finale de turneu challenger, la Kaohsiung (TAIWAN) si Bratislava (SVK).

Sezonul actual a inceput de vis pentru Marius, cu prima sa finala de turneu ATP, la Sofia (BUL). Dupa aceasta sansa esuata, Marius nu s-a mai regasit, iar infrangerile au inceput sa apara una dupa cealalta. Ne-a dat o umbra de speranta la Roland Garros, cand l-a condus cu 2-0 la seturi pe Cecchinato (ITA), in runda inaugurala, dar a sfarsit infrant cu 6-2, 7-6, 5-7, 2-6, 8-10. In primul tur la turneul olandez, a jucat tot set decisiv, dar a trecut de Bedene (SLO), scor 6-7, 7-6, 6-3. Marius nu si-a cedat nici macar o data serviciul.

Sugita este un japonez de 29 de ani care in stagiunea precedenta a cucerit primul titlu ATP din cariera, pe iarba de la Antalya (TUR). Acum, se afla pe locul 48 in clasamentul baietilor.

Debutul de stagiune n-a fost stralucit, cu doar un tur II la Australian Open. Cel mai bine s-a descurcat la Dubai, unde a ajuns in sferturile de finala. Dupa aceea, au urmat 10 infrangeri consecutive in circuit. Cel care l-a eliminat la Roland Garros a fost Zeballos (ARG), scor 4-6, 7-6, 4-6, 2-6. In runda inaugurala, l-a invins pe Basilashvili (GEO), scor 6-2, 6-2.

Niponul este abil, se misca foarte bine pe iarba, dar serviciul lui Marius ar trebui sa-i confere un avantaj. Ambii se descurca pe suprafata verde si ma astept la un duel echilibrat. Va conta si cat de agresiv va aborda Copil returul, deoarece serviciul japonezului clar poate fi spart. De trei ori s-au intalnit cei doi jucatori, romanul avand 2-1 in raportul disputelor directe. In singurul meci pe iarba, anul trecut, la Surbiton (GBR), Sugita castiga in doua seturi, scor 7-5, 6-4.

Pronostic Armenia - Gibraltar