Copil - Murray. Duel extraordinar pentru roman

Vineri dimineata, de la ora 03:30, in optimile de finala de la Washington, avem partida Copil - Murray. Un excelent duel pentru roman, in care poate sa-si verifice actualul nivel.
copil

Copil se afla pe locul 93 ATP, cu un 2017 in care a ajuns intr-un sfert de finala, la Metz (FRA), dar si in doua finale de turneu challenger, la Kaohsiung (TAIWAN) si Bratislava (SVK).

Sezonul actual a inceput de vis pentru Marius, cu prima sa finala de turneu ATP, la Sofia (BUL). Dupa aceasta sansa esuata, Marius nu s-a mai regasit. Pe iarba, n-am vazut decat un sfert de finala la S-Hertogenbosch (NED). Daca la Atlanta a cedat in primul tur, in fata lui Tiafoe, jocul lui Copil la serviciu a mers exceptional la Washington, unde a trecut de Basic (BIH), scor 7-6, 6-4, si de Chardy (FRA), scor 6-4, 6-4. Si-a cedat serviciul doar de doua ori.

Murray a jucat foarte putine turnee in acest an, mai exact doua pe iarba inainte de Washington, la Londra si Eatbourne, obtinand o singura victorie. A cazut pana pe locul 832 in clasamentul ATP.

Desi a jucat cate trei seturi in primele doua partide, Andy a parut intr-o forma superioara fata de ce a aratat pe gazon. Doua succese stranse, 3-6, 6-4, 7-5 cu McDonald (SUA) si 7-6, 1-6, 6-4 cu Edmund (GBR), iar fizic Murray imi place. Atitudinea sa pe teren imi place si tocmai acest aspect poate sa faca diferenta in continuare.

Marius a trecut de un complex in primul tur, bosniacul Basic, asa ca sigur se simte foarte increzator in sine. Mai ales ca si adversarul din runda urmatoare, Chardy, a fost unul destul de important. O singura data s-au intalnit cei doi, in 2014, la Madrid, iar Murray s-a impus in doua seturi, scor 6-4, 6-3. Tin minte ca Marius a lasat o impresie placuta, fortandu-i putin limitele lui Andy. Acum toti ochii sunt atintiti spre britanic, deoarece ar fi o performanta extraordinara sa faca „sferturi” aici, la al treilea turneu de la revenire. Mai ales ca Murray nici nu s-a amagit singur in tot acest timp cu declaratii care sa sugereze o stare foarte buna. Este posibil ca Andy sa-l faca doar din experienta pe Marius, care s-ar putea sa aiba ceva emotii. Britanicul va avea si avantajul ca nu va trebui sa joace puncte foarte lungi, deoarece romanul nu este adeptul unui astfel de joc. In schimburile medii, Andy va avea avantajul clar.

Pont Pandurii Konta - Barty