Cirstea - V Williams. Amandoua au un joc dinamic

Miercuri noaptea, dupa ora 01:30, avem partida Cirstea - V Williams, din turul secund de la Rogers Cup. Surprinzator pentru multi, cred ca Sorana are o sansa buna in acest meci.
sorana cirstea Venus Williams

Cirstea se afla pe locul 54 in clasamentul WTA, cu un sezon inconstant din punct de vedere al jocului. Cele mai bune rezultate din 2018 sunt un sfert de finala la Nurnberg (GER) si „optimi” la Doha (QAT).

Pe iarba n-a facut mai nimic, inregistrand o singura victorie, in runda inaugurala la Wimbledon. La Bucuresti n-a jucat rau, dar a fost scoasa de Sevastova (LAT) in sferturile de finala. Era logic sa aiba un meci greu in runda inaugurala, cu Niculescu, deoarece sunt doua stiluri total diferite. Soarana a revenit de la 0-1 la seturi si s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-4.

V Williams joaca din ce in ce mai rar, normal pentru varsta ei, 38 de ani. Cu toate astea, cea mai varstnica dintre surorile Williams se mentine bine in clasamentul WTA, pe locul 14, desi ultimul titlu a venit tocmai in 2016, la Kaohsiung (Taiwan).

Rezultatele ei bune din 2018 au venit in seria nord-americana, cu semifinala la Indian Wells si sfert de finala la Miami. Pe zgura si pe iarba n-au fost victorii impresionante, iar Venus a cazut cinci pozitii in clasamentul WTA. La San Jose, a fost scoasa de Sakkari (GRE) in „sferturi”, tin timp ce-n primul tur la Montreal, a trecut de Dolehide (SUA), scor 7-5, 6-1.

Va vine sa credeti ca Venus n-a depasit niciodata turul III la Rogers Cup, Toronto? Adevarul e ca n-a participat de multe ori, dar la Montreal a ajuns in finala, acum 4 ani. La 38 de ani, cea mai mare dintre surorile Williams trebuie sa se bazeze mai mult pe serviciu, iar acesta n-are cum sa nu mai dea rateuri din cand in cand. La San Jose, cu Sakkari, Venus a facut 6 duble greseli. In primul meci la Montreal, a fost o cifra mai digerabila, doar 3, dar a fost un meci fara prea mare presiune pentru ea. Sorana are si ea probleme de genul, facand in disputa cu Moni 4 „duble”. Asta in conditiile in care Niculescu rar adaca decisiv la retur. Cele doua sportive s-au intalnit de doua ori pana acum, de fiecare data castigand Williams. Ultima oara, anul acesta, la Indian Wells, scor 6-3, 6-4. Am avut parte de 10 duble greseli in total.

Pont Pandurii Konta - Barty