Cirstea - Riske. Romanca are ceva de demonstrat si la US Open

Marti seara, probabil dupa ora 23:30, avem disputa Cirstea - Riske, din runda inaugurala de la US Open. Cum se prezinta romanca la turneul de Mare Slem cu cel mai mic succes din cariera?
sorana cirstea

Cirstea se afla pe locul 51 in clasamentul WTA, cu un sezon inconstant din punct de vedere al jocului. Cele mai bune rezultate din 2018 sunt un sfert de finala la Nurnberg (GER) si „optimi” la Doha (QAT).

Pe iarba n-a facut mai nimic, inregistrand o singura victorie, in runda inaugurala la Wimbledon. La Bucuresti n-a jucat rau, dar a fost scoasa de Sevastova (LAT) in sferturile de finala. Desi a facut o partida foarte buna cu Venus Williams in turul doi la Rogers Cup, Soarana a iesit infranta de pe teren. La Cincinnati, a fost scoasa de Tomljanovic (AUS) in ultimul tur al calificarilor, scor 3-6, 2-6.

Riske este o americanca in varsta de 28 de ani, o jucatoare solida de top 100. Are un singur titlu, obtinut in 2014, la Tianjin (CHI). In acest moment, se afla pe locul 75 in clasamentul fetelor.

A inceput actuala stagiune cu un sfert de finala la Hobart, iar de acolo n-au mai fost realizari pe hard. Insa a venit finala de la Nurnberg (GER), pe zgura, titlul de la Surbiton (GBR) sau sfertul de finala de la Mallorca, ambele pe iarba. La ultimele trei turnee, San Jose, Montreal si Cincy, a obtinut o singura victorie.

H2H este 3-1 pentru Sorana, victoria americancei venind in acest an, la Nurnberg (GER), in „sferturi”, cand Cirstea a fost nevoita sa se retraga in mansa decisiva. Riske se poate descurca pe hard, avand jocul necesar, insa n-a facut-o aproape deloc in aceasta stagiune. De cealalta parte, ma astept ca Sorana sa faca un turneu bun daca se va baza pe primul serviciu. Deoarece contra lui Tomljanovic, aici a fost principala problema. Statistic, US Open nu este cel mai bun turneu de Mare Slem pentru romanca – Cirstea n-a trecut niciodata de turul secund. Dar la Sorana este mereu vorba de incredere, pentru ca armele necesare sa treaca de o adversara precum Riske le are.

Pronostic Begu - Kozlova