Cilic - Querrey. Ambii servesc ca din tun

Vineri, de la ora 14:00, in sferturile de finala de la Londra, avem partida Cilic - Querrey. Doi tenismeni ce servesc extraordinar, asa ca-i foarte posibil sa vedem un meci de over.
Querrey

Cilic se afla pe locul 6 in clasamentul baietilor, cu 17 titluri in cariera, dintre care unul in 2017, la Istanbul. Anul trecut, a mai bifat finale la Londra si Wimbledon sau semifinale la S-Hertogenbosch, Basel ori Tokyo.

Dupa semifinala de la Pune (IND), din debutul stagiunii, Marin a ajuns in ultimul act la Melbourne, finala cedata insa in fata lui Federer, in set decisiv. Pana la Roma, au fost niste turnee mai putin reusite pentru Cilic, insa in capitala Itaiei, sarbul a reusit sa faca semifinale. A mai facut sfert de finala la Roland Garros, invins de Del Potro (ARG) in patru seturi. Verdasco s-a inclinat in runda inaugurala, scor 3-6, 4-6, pentru ca, in turul precedent, Marin sa treaca de Muller (LUX), scor 4-6, 6-3, 6-3.

Querrey se afla in prezent pe locul 13 mondial. In 2017, a cucerit doua titluri, ambele in Mexic, la Los Cabos si Acapulco. Dar pe cat de bun a fost in sezonul trecut, pe atat de „trecator” prin turnee este Sam in 2018.

Practic, singurul rezultat pozitiv a fost la New York, unde a bifat ultimul act. La cele trei turnee pe zgura de pana la Roland Garros, a iesit de fiecare data dupa primul meci. Iar la French Open a castigat o singura partida. Dar pe iarba se simte Sam mai bine, dovada si cele doua victorii de pana acum – 6-3, 6-3 cu Clarke (GBR) si 7-5, 6-7, 6-1 cu Wawrinka (SUI).

Cilic a inceput destul de modest partida cu Gilles, mai ales la serviciu, dar s-a redresat la timp. Este o bestie pe iarba, iar complicatiile pe care le-a avut au fost oarecum logice, deoarece intalnea un oponent de mana stanga cu un serviciu decent, plus un joc rapid, la fileu. Querrey a avut ceva noroc contra lui Stan, deoarece elvetianul inca nu poate sa mentina un ritm ridicat. Atunci cand Wawrinka a lovit puternic si-n teren, Sam a avut putine oportunitati sa ajunga la minge. Dar americanul a si servit extraordinar in momentele grele. Sunt doi sportivi care s-au intalnit de cinci ori, de fiecare data castigand Marin, dintre care patru dispute au avut loc pe iarba. Nicio partida pe aceasta suprafata n-a avut parte de minimum de seturi.

Pont Halep - Stephens