Cilic - Nishioka. Adversar considerat facil pentru croat

Luni, de la ora 13:30, avem partida Cilic - Nishioka, din runda inaugurala de la Wimbledon. Cat de usor se va impune croatul?

Nishioka este un japonez in varsta de 22 de ani, clasat pe locul 259 mondial, totul din cauza unei accidentari suferite in stagiunea precedenta, de pe urma careia n-a reusit sa se recupereze complet.

A bifat o semifinala la un challenger in Australia, la Burnie, iar apoi tenisul sau a fost constituit tot din turnee mici, dar si eliminari timpurii la competitiile mai mari. A castigat la Gimcheon (KOR), dar la Antalya (TUR), de exemplu, a pierdut in calificari contra lui Ortega – Olmedo (SPA), scor 2-6, 6-4, 2-6.

Cilic se afla pe locul 5 in clasamentul baietilor, iar anul asta se numara printre principalii favoriti la castigarea titlului la Wimbledon. In stagiunea precedenta, a cucerit trofeul la Istanbul si a mai bifat finale la Londra si Wimbledon sau semifinale la S-Hertogenbosch, Basel ori Tokyo.

Dupa semifinala de la Pune (IND), din debutul stagiunii, Marin a ajuns in ultimul act la Melbourne, finala cedata insa in fata lui Federer, in set decisiv. Pana la Roma, au fost niste turnee mai putin reusite pentru Cilic, insa in capitala Itaiei, sarbul a reusit sa faca semifinale. A mai facut sfert de finala la Roland Garros, insa pe iarba s-a descatusat, cu titilul de la Londra.

Probabil ca Cilic va castiga in trei seturi, fara prea mari dificultati, insa niponul nu este atat de slab incat sa nu-si treaca ceva game-uri pe tabela de marcaj. Chiar daca ultima infrangere pe iarba a fost destul de rusinoasa. Va conta mult cat de solid va fi japonezul la serviciu, deoarece la retur nu-l vad capabil sa se atinga de serviciul lui Marin. Insa handicapul este setat astfel incat noi sa punem profita de el. Mai ales ca este prima confruntare directa, iar Cilic va avea nevoie de putin timp sa-si dea seama cam ce joaca adversarul sau.

Pronosticuri Wawrinka - Schwartzman