Cilic - Copil. Un match-up ce convine ambilor jucatori

Marti, de la ora 19:30, avem duelul Cilic - Copil, in primul tur de la US Open. Daca ne amintim meciul direct de la Cincinnati, ne dam seama ca Marius va fi in partida si poate sa produca surpriza.
copil

Cilic se afla pe locul 7 in clasamentul baietilor, iar in stagiunea precedenta, a cucerit trofeul la Istanbul si a mai bifat finale la Londra si Wimbledon sau semifinale la S-Hertogenbosch, Basel ori Tokyo.

Dupa semifinala de la Pune (IND), din debutul stagiunii, Marin a ajuns in ultimul act la Melbourne. Semifinala la Roma a fost urmatorul rezultat notabil, urmat de sferturi de finala la Roland Garros. Cum ma asteptam, pe iarba Marin a pornit ca din tun, cu titlu la Londra. S-a oprit insa surprinzator in turul secund la Wimbledon. De acolo, a mai facut semifinala la Cincinnati, scos de Djokovic in set decisiv.

Copil se afla pe locul 82 ATP, cu un 2017 in care a ajuns intr-un sfert de finala, la Metz (FRA), dar si in doua finale de turneu challenger, la Kaohsiung (TAIWAN) si Bratislava (SVK).

Sezonul actual a inceput de vis pentru Marius, cu prima sa finala de turneu ATP, la Sofia (BUL). Dupa aceasta sansa esuata, Marius nu s-a mai regasit. Pe iarba, n-am vazut decat un sfert de finala la S-Hertogenbosch (NED). A dat semne de revenire cu niste partide superbe facute impotriva lui Murray, la Washington, si contra lui Cilic, la Cincinnati. Din pacate, romanul nostru n-a ajuns prea departe.

H2H este 1-1, insa ultima confruntare este de actualitate. A avut loc la Cincinnati, in turul doi, iar Marius i-a tinut piept mult mai puternicului sau adversar. Este un match-up care convine ambilor sportivi, de aceea poate am si vazut set decisiv la Cincy, 6-7, 6-4, 6-4 pentru croat. Copil si Cilic servesc bine si profita pe viteza mingii venite de la adversar. Cred ca iar vom vedea un duel echilibrat, in care romanul va pune probleme. Ar fi bine sa aiba o frecventa mai buna decat la ultimul duel (53%), pentru a nu-i oferi multe sanse lui Cilic la retur.

Pronosticuri Bremen - Hertha