Chardy - Shapovalov. Nivelul lui Denis creste atunci cand joaca acasa

Marti noaptea, dupa ora 02:00, avem partida Chardy - Shapovalov, in primul tur de la Rogers Cup. Tanarul canadian a fost semifinalist anul trecut. Repeta performanta si la Toronto?

Chardy este un francez in varsta de 31 de ani, situat pe locul 46 in clasamentul mondial. Are un singur titlu in cariera, obtinut tocmai in 2009, la Stuttgart (GER), pe zgura.

In acest sezon, pana la turneele pe iarba, a jucat bine doar la Indian Wells si Miami, unde a facut de fiecare data optimi de finala. Pe gazon, lucrurile au aratat minunat pentru francez, cu titlu la Surbiton, finala la S-Hertogenbosch si semifinala la Londra. La Washington, a fost scos in primul tur de Marius Copil, dupa o prestatie mai mult decat palida.

Shapovalov se afla la doar 19 ani deja la un nivel foarte ridicat, fiind pe pozitia a 26-a in clasamentul ATP. In sezonul trecut, si-a trecut 2 challengeruri in palmares, ambele in tara natala, la Drummondville si Gatineau.

Eliminat in primul tur la Brisbane si-n runda secunda la Auckland, Denis si-a revenit cu o semifinala la Delray Beach sau „optime” la Miami. Inceputul pe zgura n-a fost reusit, cu eliminari in runda inaugurala atat la Budapesta, cat si la Monte Carlo, dar a aratat de ce este in stare la Madrid, unde a facut semifinale. A ultimele trei turnee, a pierdut de fiecare data in turul secund.

Anul trecut, la Montreal, Denis trecea de Del Potrosi Nadal pentru a ajunge in semifinale. Acolo, ceda in doua seturi in fata lui Zverev. Infrangerea in fata lui Nishikori de la Washington a venit fara ca jucatorul din Canada sa-si producere vreo sansa de break, insa Kei chiar a facut un turneu reusit acolo. Chardy, in schimb, mi s-a parut lipsit de chef, fiind dominat la toate capitolele de Copil. Nu l-am vazut pe francez incercand multe lovituri decisive, iar defensiva sa furniza foarte multe mingi scurte. O singura data s-au mai intalnit Shapovalov si Chardy, la Wimbledon, iar canadianul castiga in patru seturi. Ambitia lui Denis sa joace bine in fata conationalilor a fost evidenta anul trecut, cred ca va fi la fel si la aceasta editie, chiar daca are loc la Toronto.

Pronosticuri Cardiff - Manchester City