Cepede - Buzarnescu. Cum se descurca Mihaela pe iarba?

Marti, de la ora 13:00, in runda inaugurala de la Nottingham (GBR), avem meciul Cepede - Buzarnescu. Este cazul sa vedem cum arata Mihaela si pe iarba.

Cepede se afla pe locul 120 WTA, cu doua titluri ITF cucerite in cariera, ambele pe zgura. Jucatoarea din Paraguay se simte cel mai bine pe aceasta suprafata, dar in 2018 nu prea a jucat stralucit cam pe nicaieri.

Daca startul sezonului era logic sa fie ratat, Veronica n-a debutat cu dreptul nici pe zgura, cu eliminari in runda inaugurala la primele doua turnee. A facut o finala la ITF-ul de la Trnava (SVK), dar la Roland Garros a cedat in primul tur in fata Kvitovei (CZE).

Buzarnescu a bifat, la inceputul anului, prima ei finala de turneu WTA, la Hobart (AUS). Asta dupa ce, in stagiunea precedenta, a castigat 6 titluri ITF si a ajuns in primul sfert de finala WTA. Acum, se afla pe locul 30 WTA,

Dupa ultimul act din Australia, a mai facut o semifinala la ITF-ul de la Midland (SUA). Mai aproape de Roland Garros, a ajuns in finala la Praga (CZE) si-n semifinala la Strasbourg (FRA). La Paris, a „spart” un nou record personal, cea mai buna prestatie la un turneu de Mare Slem – optimi de finala.

Nu stim inca unde se incadreaza noua Buzarnescu la turneele pe iarba. Anul trecut, in calificari la Wimbledon, a iesit din turul doi. Dar evident ca nu putem sa mai vorbim de prestatii asa slabe pentru Mihaela, nici macar pe aceasta suprafata. Cepede nu este nici ea vreo experta pe iarba, desi are un 2016 un sfert de finala la Mallorca, venind din calificari. Insa daca Buzarnescu este pe o panta ascedenta, sud-americanca are un sezon modest. Asa ca vom merge pe acest pronostic.

Pont San Jose - Nacional Potosi