Cecchinato - Copil. Doar a doua prezenta la RG pentru Marius

Luni, de la ora 12:00, avem partida Cecchinato - Copil, in runda inaugurala de la Roland Garros. Marius este singurul reprezentant al nostru pe tabloul masculin, insa aflat la doar a doua prezenta la French Open, va bifa si primul succes?
Cecchinato Copil

Cecchinato este un italian in varsta de 25 de ani, stiuat pe locul 72 in clasamentul baietilor. Anul acesta, si-a trecut in palmares primul titlu ATP, la Budapesta, acesta alaturandu-se celor cinci trofee challenger cucerite anterior.

Sezonul actual a inceput cu doua infrangeri consecutive, iar pana in martie, jocul lui Marco nu arata deloc incurajator. A pus mana pe trofeul de la Santiago, iar urmatoarele doua turnee, la Marbella si Alicante, ambele in Spania, a ajuns in semifinale. Titlul de la Budapesta a venit incredibil, din postura de lucky-loser. La ultima competitie, la Geneva, a iesit din runda inaugurala, invins de Seppi (ITA), scor 5-7, 4-6.

Copil se afla pe locul 95 ATP, cu un 2017 in care a ajuns intr-un sfert de finala, la Metz (FRA), dar si in doua finale de turneu challenger, la Kaohsiung (TAIWAN) si Bratislava (SVK).

Sezonul actual a inceput de vis pentru Marius, cu prima sa finala de turneu ATP, la Sofia (BUL). Dupa aceasta sansa esuata, Marius nu s-a mai regasit, iar infrangerile au inceput sa apara una dupa cealalta. Daca la Madrid a trecut de calificari si a pierdut in primul tur, la Roma nici macar n-a izbutit aceasta „performanta”. La Geneva, a fost invins de Johnson (SUA) in runda inaugurala, in minimum de seturi.

De patru ori si-a incercat norocul italianul in calificari la Roland Garros si o singura data a ajuns pe tabloul principal. Acum, a profitat de locul din clasament si n-a trebuit sa mai treaca prin acest purgatoriu. Marius, de cealalta parte, a incercat de sase ori si doar anul trecut a bifat prima sa prezenta. A pierdut in patru seturi in fata lui Ramos (SPA). Dar, cel putin la inceput, jocul sau n-a aratat rau. Chiar daca nu este un jucator de zgura, serviciul il tine deseori aproape de adversarul sau. Datorita celor doua turnee cucerite in 2018, Cecchinato este favoritul acestei dispute, insa italianul nu este un tenismen de top. In conditii optime, Copil poate sa produca surpriza. In orice situatie, va sta acolo in primul set, aproape de Marco.

Pont Halep - Stephens