Buzarnescu - Peterson. Oportunitate buna pentru romanca

Miercuri, de la ora 12:00, avem partida Buzarnescu - Peterson, din turul doi de la Roland Garros. Cine va invinge aici, va ajunge in premiera in runda a treia.

Buzarnescu a bifat, la inceputul anului, prima ei finala de turneu WTA, la Hobart (AUS). Asta dupa ce, in stagiunea precedenta, a castigat 6 titluri ITF si a ajuns in primul sfert de finala WTA. Acum, se afla pe locul 32 WTA,

Dupa ultimul act din Australia, a mai facut o semifinala la ITF-ul de la Midland (SUA). Mai aproape de Roland Garros, a ajuns in finala la Praga (CZE) si-n semifinala la Strasbourg (FRA). In primul tur a trecut de King (SUA), scor 6-3, 6-3.

Peterson este o suedeza clasata pe locul 97 in lume. La 22 de ani, Rebecca a strans trei titluri ITF in cariera, intrand in acest sezon pentru prima oara in cariera in top 100.

Are in acest moment noua victorii la rand, dupa ce a cucerit titlul la ITF-ul de la Cagnes-sur-Mer (FRA) si a mai jucat si-n calificari la Roland Garros. A trecut de Doi (JPN), scor 6-3, 6-0, de Di Lorenzo (SUA), scor 6-2, 6-4, si de Bonaventure (BEL), scor 4-6, 6-1, 6-0. In runda inaugurala, a depasit-o pe Hsieh (TPE), scor 6-4, 6-3.

Mi se pare cota pe victoria Mihaelei una extrem de mare, tinand cont de adversara pe care o intalnesti. Sigur, Buzarnescu este lipsita de experienta la asemenea competitii si, astfel, surprizele pot aparea oricand, dar cota merita acest risc. Romanca a facut o partida solida contra lui King. Nu extraordinara, dar a fost mereu in control, revenind de fiecare data la conducere dupa ce i-au mai scapat unele lovituri. Peterson are acest sir de victorii si de aici probabil sansa in plus pe care bookmakerii considera ca o are. Insa daca ne uitam pe lista celor infrante, nu vedem nicio jucatoare de top 40.

Pont Pandurii Tg.Jiu - Ripensia