Buzarnescu - King. Romanca este favorita clara

Luni, de la ora 14:00, avem partida Buzarnescu - King, din runda inaugurala de la Roland Garros. Cum americanca a lipsit mult timp din circuit, Mihaela n-ar trebui sa aiba un tur prea complicat.

Buzarnescu a bifat, la inceputul anului, prima ei finala de turneu WTA, la Hobart (AUS). Asta dupa ce, in stagiunea precedenta, a castigat 6 titluri ITF si a ajuns in primul sfert de finala WTA. Acum, se afla pe locul 32 WTA,

Dupa ultimul act din Australia, a mai facut o semifinala la ITF-ul de la Midland (SUA), insa apoi a cam dezamagit. Finala de la Praga ne-a demonstrat ca Mihaela inca este capabila de lucruri frumoase, iar traseul de la Strasbourg, sfarsit intr-o semifinala pe care romanca a avut-o la indemana, ne sugereaza un turneu la fel de bun si la Roland Garros.

King este o americanca de 29 de ani, ce a cucerit in singur titlu in cariera, in 2006, la Bangkok (THA). A revenit in circuit dupa o operatie la glezna, perioada de covalescenta tinandu-o departe de terenul de joc mai bine de un an. A cazut pana pe locul 1276.

La ultimele trei editii de Roland Garros la care a participat, Vania n-a trecut niciodata de turul II. De fapt, o singura data a facut americanca tur III la French Open, in 2011.

Daca despre Vania nu putem sa spunem mare lucru, deoarece nu stim cum se simte, avand doar trei prezente la niste ITF-uri in acest an, Mihaela merita sa fie in centrul discutiei in acest moment. Chiar daca a cedat incredibil partida contra Cibulkovei (SVK), scor 6-2, 6-7, 1-6, la Strasbourg, Buzarnescu a reusit, alaturi de Olaru, sa obtina titlul la dublu la turneul francez. Este o perioda buna pentru romanca si cam trebuie sa profite. Mai ales ca Vania King nu era o jucatoare impunatoare pe zgura nici inainte de accidentare.

Pronosticuri Sampdoria - Inter