Buzarnescu - Cibulkova. Vedem din nou calitate la Mihaela

Vineri, de la ora 15:00, avem partida Buzarnescu - Cibulkova, in semifinalele turneului de la Strasbourg. Poate Mihaela sa acceada in a treia ei finala de turneu WTA?

Buzarnescu a bifat, la inceputul anului, prima ei finala de turneu WTA, la Hobart (AUS). Asta dupa ce, in stagiunea precedenta, a castigat 6 titluri ITF si a ajuns in primul sfert de finala WTA. Acum, se afla pe locul 32 WTA,

Dupa ultimul act din Australia, a mai facut o semifinala la ITF-ul de la Midland (SUA), insa apoi a cam dezamagit. Finala de la Praga ne-a demonstrat ca Mihaela inca este capabila de lucruri frumoase, iar traseul de la Strasbourg confirma ca poate sa obtina si rezultate prestigioase la turnee apropiate ca timp. Desi eliminata in primul tur atat la Madrid, cat si la Roma, Buzarnescu le-a luat la rand pe Linette (POL), scor 4-6, 7-6, 6-3, Rybakina (RUS), scor 6-3, 7-6, si pe Hsieh (TPE), scor 6-0, 6-3, pentru a ajunge in a treia semifinala de turneu WTA in 2018.

Cibulkova este o sportiva din Slovacia in varsta de 29 de ani. Este una dintre cele mai scunde sportive din circuit, masurand doar 1,61 inaltime. In acest moment, se afla pe locul 36 in clasamentul fetelor.

Startul de stagiune i-a adus un sfert de finala la Sydney (AUS), iar dupa finala de la Budapesta, desi pierduta, credeam ca Dominika va prinde niste rezultate bune. A mai castigat un singur meci. In runda inaugurala, a batut-o pe Paquet (FRA), scor 6-4, 6-2, iar apoi a invins-o pe Jani (HUN), scor 6-1, 6-4. A avut un match-up mai dificil in „sferturi”, cu Stosur (AUS), dar tot a trecut in minimum de seturi, scor 6-4, 6-3.

Impecabil a jucat Mihaela cu Hsieh, dar urmatoarea adversara, Cibulkova, este total opusa asiaticei. Slovaca este agresiva, foarte agera pe teren, iar romanca nu va avea la fel de mult timp sa-si aseze loviturile. Asta insemna ca vor aparea si destule erori nefortate. Sigur, am putea vedea si scenariul in care Buzarnescu va ceda total initiativa, insa chiar daca Cibulkova nu este in forma carierei, tot este o tactica riscanta. Per total, se intalnesc doua tenismene ce au aratat un joc frumos si ambele pot sa indrazneasca sa spere la ultimul act.

Pronosticuri Watson - Fernandez